„Ma mäletan veel 1968. aasta veeuputust,” lausus Mõis (48) Kroonikale. „Seetõttu teadsin, et rannarajoonis keldrit ehitada ei tohi ja maja tuleb paigutada võimalikult kõrge vundamendi otsa.”

Mõisa maja garaaži põrandal oli 10 sentimeetrit vett ja ära oli lennanud umbes 15 katusekivi.

Ehitusettevõtjal Andres Kogeril (43) nii hästi ei läinud. Tema Seedri tänaval asuva villa esimesel korrusel oli 60-70 sentimeetrit vett. Kannatada said parkett, kodutehnika ja mööbel.

Saku Õlletehase direktor Cardo Remmel (51) oli tütretütre Alexandra Elizabethiga (7) oma Pärnu eramus, kui vesi hakkas sisse tungima. Remmel päästis lapselapse ja pere kaks koera, ööbides nendega teisel korrusel.

Remmeli tütar Kristina Ljadov (28) sai pühapäeval Otepää MK-etapilt koju naastes šoki. Kahjusid ei osanud ta esmaspäeva lõunal hinnata — keldris olid siis vee all kõik maja soojasüsteemid ja boiler. Polnud ka elektrit, mistõttu tuli perel elada öö vastu esmaspäeva üle rõskes ja külmas.

Kirjanik Kati Murutari (37) ja tema kirjastajast abikaasa Alo (38) Võrtsjärvel lähedal asuv maja oli mandril möllanud tormi keskmes ja suvila Lius otse mere ääres. Murutarid ei pääsenud pühapäeval teele langenud puude tõttu koju. Suvemaja jäi tormis alles, keldrist ja kaevust tuleb elektriühenduse taastudes merevesi välja pumbata.