Ekspress küsis, mida arvab Georg Otsast, filmist ja oma elust Caesari prototüüp Garibaldi Kivisalu ise?

Garibaldi Kivisalu (83), Estonia teatri endine rühmatantsija ja Tallinna Moemaja mannekeen, oli lahkelt nõus kõikidele alljärgnevatele küsimustele vastama. Viisakuse piires, nagu ta lisas.

Estonia ooperiprimadonna, tulihingeline kommunist Olga Lund kirjutas ükskord Georg Otsa plakatile, et Ots on homoseksualist. Miks ta seda tegi? Kas Ots võttis seda väga südamesse? Sellised tembeldamised olid ikkagi väga ohtlikud.
Ma tõesti ei oska seda lugu kommenteerida. Mäletan, et seal tõesti olid mingid segadused Olga Lundiga ja inimesi kutsuti selle looga seoses ka välja. Kuid mind ei kutsutud. Jutt oli, et Ots oli öelnud, et jätke Kivisalu rahule.

Soome filmikriitikud nurisesid Otsa filmi puhul, et tema väidetavast homoseksuaalsusest oli seal nii vähe näha; et seda oleks pidanud rohkem rõhutama. Mida teie arvate?
Aga polnud ka põhjust! Caesari rollijoonis oleneb aga vaataja silmadest.

Nii et Renars Kaupers ei karikeeri?
Minu meelest mitte. Need homoseksuaalsed inimesed olid sellega ka muust massist erinevad, et olid kultuursemad, suhtlemises kenamad.

Kust teie meelest tulid jutud, et Ots on “kahe otsaga”? Teie pärast? Ma usun, et see tuleb kadedusest. Me elasime küll samas korteris, aga ma ei usu, et see põhjuseks oli. Teiseks, Ots oli Estoniasse tulles väga kinnine, ei osanud istuda ega astuda, laval täitsa krampis. Mina siis õpetasin Otsale privaatselt liikumist Estonia keegliruumis keldris, sest Ots häbenes teiste silme ees harjutussaalis seda teha. Asta Ots muudkui küsis, mis asja me ennast teiste eest peidame! Ja sellest võis tulla palju kadedust ja kuulujutte.