Phoneix, kes pole praktiliselt oma viimase filmi erinevatel punase vaiba üritustel viibinudki, tunnistas hiljuti avameelses intervjuus, et teeb seda täiesti teadlikult. "Minu arust on Oscarite jagamine tõeliselt ülim pullis*tt, ma ei taha sellega mingit tegemist teha," teatas ta. "Ma ei usu sellesse, see on nagu eriti rõveda maitsega porgand, mida eesli nina ees veetakse. Pistke see porgand endale ...," jätkas ta.

Põhjus, mis Phoenix pärast emotsionaalset tiraadi selgituseks tõi on see, et auhindade jagamine ja filmide pingeritta seadmine olevat tema meelest vaenu õhutav, subjektiivne ja ebaõiglane. "See on maailma rumalaim asi, mul oli terve "Walk the line'i" pressiturnee ajal kohutavalt ebamugav," tunnistas ta. "Ärge valesti aru saage, ma ei arva, et ma olen kõigest üle või mingil määral parem, ma püüan lihtsalt oma närve säästa sellest, mida südamest vihkan!"

Meenuta, kuidas Phoenix alles mõnda aega tagasi end filmirolli tarvis karva kasvatas, hullumeelset teeskles ja hiphoppariks hakkas. Sellele mehele huvitavad katsetused ju meeldivadki: