"President Toomas Hendrik Ilvese laulatus saab kindlasti tema ametiaja tähtsündmuseks, muu on juba eelseisva ees totaalselt kahvatunud," sõnas Mäggi Delfile.

Kommunikatsioonispetsialisti sõnul muudab Ilves Eesti ühiskonna avalikku arusaama abielust: kõige tähtsam on armastus, siiras vastastikune kirg, mitte kivistunud ja silmakirjalik suhte hoidmine, mis enam ei toimi. "Nagu president Facebookis õigesti märkis, on õnnitlustulva all siiski ka palju küsimusi. Kuid neid ei sobi peale laulatust enam küsida: kes siiani pole suud lahti teinud, vaikigu igavesti. Mida Jumal on ühte pannud, ärgu inimene lahutagu."

Mäggi sõnul on Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Kupce armuloos teatud emotsionaalne sarnasus prints Charlesi ja Camilla abiellumisega, ainult pruut on palju värskem. "Kuvandi mõttes on Ilvese laulatus siiski jäägitult kuninglik ning seetõttu ühiskondlikult eraeluline sündmus. Edaspidi on kõigil avaliku elu tegelastel palju lihtsam lahutada ja abielluda - see ei ole üldse nii traagiline, kui seni tundus. Aasta 2016 naine on Ieva," lisas Mäggi.

Hiljuti kihlust kinnitanud president Toomas Hendrik Ilves abiellub kihlatu Ieva Kupcega juba 2. jaanuaril, kinnitas presidendi kantselei.

Kevadel Evelin Ilvesest lahutanud president Toomas Hendrik Ilves kihlus lätlannast kallima Ieva Kupcega novembri keskpaigas.

Ieva Kupce on Läti kaitseministeeriumi riikliku küberjulgeolekupoliitika koordineerimisosakonna juhataja ning riigisekretäri nõunik.