Disainer Kadri Kruus teab, et oliilvõli teeb juustega imesid. "Panen oliivõli juustesse ja jätan selle vahel terveks päevaks. Mul on komme see ritaal võtta ette siis, kui parasjagu koristan ja tahan, et õli samal ajal mõjuks. Vahel jätan selle terveks ööks juustesse ja pesen alles hommikul välja. Mõjub," räägib ta Stellariumile.

Lisaks kasutab Kadri Kruus juusteotses erinevaid juukseotsesse jäetud õlisid ja tunneb, et just need hoiavad juuksed korras. Kadri arsenalis on ka Demeliss PRO juuksehari, millega ta sai sõbraks messil Ilu Sõnum, kus Demeliss boxis tehti talle soeng.

Foto: Meisi Volt

Muusik Helen Adamson ütleb, et tema juuksed pole alati nii terved olnud. "Kui loobusin kuumast föönist, siis hakkasid mu juuksed vaikselt tervemaks saama. Lasen oma juustel lihtsalt õhu käes ära kuivada ja ei kasuta üldse fööni. Usun, et see on parim teene, mida saab oma juustele teha."

Foto: Meisi Volt

Stilist Jana Hallas usub, et pikki juukseid tuleb väga ettevaatlikult kammida. Ta on aastaid alustanud juuste kammimist pea alaspidi ja esmalt kamminud läbi alumised juuksed.

"Kogemus näitab, et juuksed tuleb väga ettevaatlikult kammida. Me kahjustame oma juukseid just sel ajal, kui neid tugevalt ja hooletult harjame. Mina teen seda ettevaatlikult ja võtan juuste kammimiseks eraldi aja. Samuti tuleks juukseharja pesta, just siis näeme, kui palju mustust ikkagi juustesse koguneb," nendib Hallas. Selleks, et peanahka hoida, kannab ta talvel mütsi, sest peanahk on tundlik ja kardab külma.

Foto: Meisi Volt