Jamie postitusi jälgivad 4,5 miljonit inimest ning tema kõnealune sõnavõtt on leidnud suurt kõlapinda üle maailma. Varasemalt on Jamie poliitilised sõnavõtud jäänud oma eriala piiresse, ent sel korral on tegu esmakordse nö "piiride taha vaatlemisega", milles Oliver laidab maha Inglismaa inimeste otsuse astuda Euroopa Liidust välja.

Jamie Oliver on parasjagu Sardiinias saadet filmimas ning nähes igal pool lehvimas Euroopa Liidu lippe, tundis ta kurbust. "Minu jaoks on see väga sümboolne ja kurb," kirjutas ta ja lisas, et paraku ei saa elus alati seda, mida süda ihkab.

"Seega armsad sõbrad, pole oluline kas te hääletasite poolt või vastu, me oleme paratamatult jõudnud praegusesse punkti ning me peame üheskoos leidma endas jõu olemaks järgnevad viis aastat väga tugevad," kirjutas ta veel.

"See referendum on mõrad löönud meie perekondadesse ja meie riigi kaheks paisanud. Lahutus euroopa abielust saab olema väga kulukas ja kibestumustvalmistav," lisas ta.

"Sellest hoolimata usun ma demokraatiasse ning inglased on rääkinud. Mina kavatsen omal moel käised üles käärida ning teha tööd rohkem kui kunagi varem."

Oma postituse viimastes ridades muutub Jamie Oliveri muidu harras meeleolu ühtäkki kurjemaks, kui lajatab endise Londoni meeri Boris Johnsoni kohta paar krõbedamat sõna.

"Ma anun teilt vaid üht... Tehke kuradi Boris Johnson meie peaministriks ning mina annan alla. Ma lahkun. Minu usk meie rahvasse on sellega igaveseks lõhutud."

Praeguse seisuga on Boris Johnson kõige tõenäolisem järgmine Inglismaa peaminister.