Läinud nädalal kukkunud ja parema labajala luid vigastanud popikuningas komberdas Oxfordi ülikooli auväärse vaidlussaali lavale karkude toel, et tutvustada oma heategevusühendust “Tervendage lapsi” (Heal the Kids) ja kutsuda üles laste ning vanemate sidemeid tugevdama.

Kohati pisaraist tuhmistatud silmadega ette kantud sõnavõtus palus Jackson lastel oma vanematele eksimused andestada ja rääkis, kui raske tal endal oli staarikuulsuse koorma all üles kasvada.

“Mu isa on karm mees ja ta sundis mind ja mu vendi varasest noorusest saadik takka, et meist saaksid nii head esinejad kui vähegi võimalik,” jutustas 42-aastane laulja üliõpilastest ja ajakirjanikest kuulajaskonnale katkeval häälel.

“Üle kõige tahtsin ma olla tavaline väike poiss. Tahtsin puude otsa onne ehitada, veepüssisõda pidada ja sõpradega peitust mängida. Aga saatus tahtis teisiti…”

Kampaaniateema, mille Jackson on valinud, võib inimesi imestama panna, kui meenutada, et 1993. aastal süüdistas üks 12-aastane poiss teda seksuaalses ahistamises.

Laulja lükkas väite tagasi ja mingit kriminaalsüüdistust ei esitatud, vaid vaidlus lahendati kohtuväliselt rahasumma eest, mille suurus pole teada.

Jackson asutas oma heategevusühingu eelmisel aastal koos rabi Shmuley Boteachiga New Yorgis tegutseva organisatsiooni L’Chaim raames. Boteach on muuhulgas kirjutanud raamatu “Kosher Sex”.

Jacksonil endal on kaks last oma endise abikaasa Deborah Rowe’ga kes 1999. aastal temast lahku läks. Lühikest aega oli staar abielus ka Elvis Presley tütre Lisa Marie’iga.