Mehe kaassaatejuht Jeremy Clarkson tutvustas saates uue Volvo interjööri ja ütles naljaga pooleks, et selle ainsaks probleemiks on see, et autos ei saa Magnumi šokolaadijäätist nautida.

"Pole lugu, ma ei söögi jäätist. Asi on selles, et ma olen hetero," vastas Richard Hammond. Telestaari repliiki saatis aplus, mille peale Jeremy Clarkson imestas: "Miks te talle plaksutate? Mida sa sellega öelda tahad? Kas seda, et kõik lapsed on homoseksuaalid?"

"Jäätis on veidike...Teate küll... Sel pole midagi viga, kuid täiskasvanud mees, kes sööb jäätist, on pigem veidi seda- kui todamoodi," sõnas Hammond.

Ilmselt üritas mees kõigest nalja visata, ent asi kukkus äärmiselt kohmetult välja ning geiõiguslased seda väga vaimukaks ei pidanud.

"See on täiesti perversne maailm, kui toredast igapäevasest naudingust hakatakse homofoobset kildu rebima. Minu arust on veider hoopis see, et Richard Hammond tunneb vajadust oma heteroseksuaalsusega uhkustada. Tema eelarvamused on niigi halvad, kuid publiku aplaus teeb asja ainult hullemaks. See näidab, et meil on fanaatlise tögamise lõpuni veel väga pikk tee minna," oli LGBT-aktivist Peter Tatchell endast väljas.