"Näiteks võib Jaak Joala eluaegse sõbranna Mariin Savola lugusid kuulama jäädagi, üks lugu on markantsem kui teine. Mariin jutustab väga ilmekalt ja vaimukalt ning võib üsna kindlalt väita, et keegi raamatus sõna saanud inimestest ei tunne kuulsat lauljat nii hästi kui tema – koos veedeti ikkagi 44 aastat! Ainuüksi Mariini superlugudest saaks põneva raamatu," kirjutab LP.

Sõbranna nimetust ei tohi LP hurjutusel siiski valesti mõista - Mariin oli alates 1970. aastal kohtumisest Jaagule hea sõber, kamraad ja toetaja ning hiljem ka hooldaja. Intiimsuhteid pole nende vahel kunagi olnud. Eluaegne sõber tõi Jaagule ravimeid, viis teda vajaduse korral arstile ja haiglasse, ajas tema asju ning oli talle lõpus iga päev seltsiks. Mariin oli Jaagu jaoks kõige lähedasem, kes hoolitseb nüüd eestkostjana Jaagu poja Janari palvel tema asjade eest.

Mariin Savola pühendumust Jaak Joalale on nii mõnedki imeks pannud, sest sellist ennastohverdavat käitumist ei kohta sageli. Näiteks ostis Mariin Nõukogude Eestist Soome elama pääsedes Jaak Joalale enamiku tema esinemisriietest, selle eest mingit tasu soovimata. Moodsalõikelised värvilised pluusid, valged kampsunid ja triibulised pintsakud, millega näeme Joalat fotodel ja telesaadetes, valis lauljale nooruses just Mariin. Ta oli ka ainus, kes oli vanemas eas juba Tallinnas elades valmis keset ööd Jaagu juurde sööstma, kui too helistas, et tal on halb ja soovib seltsi. "Paljud on öelnud, et Jaak kasutas mind ära, tal oli ju vaja muusikariistu, välismaa esinemisriideid ja mina võimaluste piires tõin talle kõike. Ma ei võtnud mitte kunagi raha. Samuti ei nõudnud Jaak minult midagi. Tõin seda, mida arvasin tal vaja minevat. Läks peaaegu alati täppi," muheleb Mariin.

Mariini silmapilkne Jaaku kiindumine, mis kestis laulja elu lõpuni, oli seotud tema andega. "Eks mulle meeldis tema hääl. Jaak laulis lummavalt hästi. Ta oskas ka kuidagi nii käituda, et ma kunagi ei solvunud ta peale. Isegi siis, kui tal oli ainult viis minutit minu jaoks aega, oli see meeldiv. Kõik kulges temaga lihtsalt ja pabinata. Tõin ju ka Iffile biitlite plaate ja Reedale küpsetamiseks kardemoni, aga Jaaguga oli side kōige tugevam. Kui keegi siiani arvab, et Jaak Joala kasutas mind ära, siis ütlen, et mulle meeldibki, kui mind "ära kasutatakse". Miks? See oli meie elu, juhtus nii ning tingimusteta sõprus ja usaldus ongi ju parim suhe. Mida veel tahta? Tunnen, et osa minust maeti koos Jaaguga. Väga suur ja huvitav osa. Nüüd tunnen end tihti kuidagi kasutuna. Kuigi aitan inimesi ikka edasi niipalju kui saan."