Kuulsusest

"Võib ehk mõelda, et just kuulsuses peitubki õnn, kuid keegi vaevalt õnne leidnud sealt on," laulis nooruke Jaak Joala 1969. aastal.

"Kindlasti ma alguses nautisin. Siis kui ma esimest korda oma noka siin Eestis lahti tegin, siis vist lõi (kuulsus - toim.) pähe küll. Siis kui ma juba Venemaale olin jõudnud, siis ma arvan, et ma olin juba väsinud sellest. Nautida ei olnud mitte midagi. Olin juba tüdinud, sest see lihtsalt segas elamist. Ma ei saanud ju välja minna mitte kuhugi, minu elu oli ainult lennukist otse autosse, autost hotelli, hotellist jälle autosse ja kontsertsaali. Praktiliselt oli välistatud, et ma kuskil käisin või linna vaatasin."

Endast

Vähi tähtkujust ja tiigri aastal sündinud Jaak Joala kirjeldas iseennast aga nii: "Hästi raske ja vastuoluline on elada selliste märkidega. Tiiger on tiiger ja vähk elab sissepoole. Nende kahe iseloomujoonega olen ma võidelnud kogu aeg." Laulja tunnistas, et ilmselt on tema näol tegemist paljude jaoks väga vastuvõetamatu natuuriga. "Ja täiesti arusaamatuga, ma olen täiesti kindel selles. Suurem osa ei saa minust üldse aru. Sellepärast, et kui ma muutun selliseks ründavaks, või mõne jaoks isegi vastikuks, siis see on minu jaoks kaitserefleks," seletas Joala, et tegelikult ta inimesi ei ründa, vaid kaitseb iseennast.

Tutvumine abikaasa Mairega

"Maire on minu elu kõige suurem kingitus jumala poolt. Sellest olen ma nüüd aru saanud. Mul ei ole elus suuremat kingitust. Sellest saaks üksinda juba paksu raamatu," rääkis Joala.

Maire kohtumisest Jaaguga: "Millegipärast artist märkas mind, tuli minu juurde ja küsis: "Noh, kes sina selline oled?". Maire tutvustas ennast, mille peale Joala tegi ettepaneku temaga baari kaasa minna. "Läksime sinna baari ja tehti välja," meenutas Maire, kuidas üsna pea Joala teda Sersandile (Joala endine mänedžer -toim.) ja teistele lähikondlastele tutvustas kui oma tulevast naist.

Teised Joalast

Mikk Mikiver on öelnud, et Joala hääles oli "taevalik puhtus". Ta meenutas: "Selles ajas, kus me elasime, oli sellest hirmasti puudus."

Telemees Mati Talvik: "Tema olemuses on kindlasti väga äratuntav andekas inimene."

Traagiliselt autoõnnetuses hukkunud arst ja parapsühholoog Luule Viilma on öelnud, et Jaak Joala hea omadus oli see, et ta oskas loobuda. "Ta oskab teha oma elus korrektiive. Ta on mees, kui vastu seina jooksed, siis saab kuldse muhu otsa ette."