Joala alustas oma muusikukarjääri 1967.aastal Olav Ehala popansamblis Kristallid nind salvestas nendega kümmekond lugu, mis olid Joala esimesed helilindistused raadios. 1968.aasta sügisel lõi ta kaasa bassimängija ja lauljana ansamblis Virmalised, lauldes sisse mitu Toivo Kurmeti laulu, nagu näiteks "Taas on päev", "Naer", "Ainult sul", "Ma ei tea miks", "Üksinda".

Joala salvestustega on avaldatud rohkesti heliplaate nii kodu- ja välismaal ning eriti palju esines ja salvestas ta vene keeles Venemaal, mistõttu sai hüüdnimeks "Kremli ööbik". Alates 1980-ndate aastate lõpust pöördus ta aga taas Eesti publiku poole nii muusiku kui ka suuremate rockkontsertide ja -festivalide konferansjeena (Rock Summer, Rolling Stones'i tuur jne).

Joala tuntumad projektid olid 1960-ndate muusikat esitanud Kollane Allveelaev G koos Ivo Linna, Karl Madise ja Meelis Punderiga ning 1990-ndate keskel ühiskontserdid Ivo Linna ja Tõnis Mägiga, keda rahvasuus kutsutakse nn. Kolm Tenoriks. Hiljem loobus Joala täielikult laulmisest ja pühendus pedagoogi-, produtsendi- ja saatejuhitööle.

Heldur Karmo sõnadele Joala poolt tehtud ja ansambliga Radar esitatud "Leyna" on Publiku lemmik. Millised Joala laulud aga Sulle meeldivad, avalda arvamust?