Andke pisut maiku, kuidas teie asi toimib, kes Pajama Meni ei tunne.

Shenoah: See on sketšikomöödia täis ebastabiilseid tegelaskujusid. Mitte päris improsõu, aga me jätame otsad lahti ja kaldume palju plaanitust kõrvale, lõbusate mentaalsete tennisemängudena. Publikule meeldib meie omavaheline aasimine ja meie võime tohutu kiirusega kümneid tegelaskujusid vahetada. Muidugi saab ka palju nalja.

Kui palju tavaliselt improviseerida jõuate?

Mark: Enamik sõust on ikka plaanitud, kuigi stsenaariumit meil otseselt pole. Jätame alati võimaluse sealsamas tekkivate ideede vooks, tögame teineteist laval juhtuvate viga üle. Või isegi tutvustame uut tegelaskuju või mitut, kes ei pidanud üldse seal stseenis olema. Meil on alati teekaart, aga lubame endil ka ära eksida.

Te esitate väga palju erinevaid tegelasi, aga peale toolide ei paista teil rohkem rekvisiite. On see teadlik otsus?

Shenoah: Ikka. See annab meile kõvasti vabadust ja võimaluse kõigel juhtuda. Kui me hakkaks kostüüme vahetama ja rekvisiite kusagilt koukima, tõmbaks tee tempo väga maha. Väikeste vahenditega töötamine võimaldab ka publiku kujutlusvõimel lennata – pisikesed maailmad tekivad ja kaovad murdosa sekundiga ja igaühel on sõust peas oma ettekujutus. Mulle väga meeldib, et igaüks näeb meie esitatut omal moel.

Ühes intervjuus ütlesite, et panite 200 norrakat hüüdma „Pedro, ma olen rase.“ Kuidas see juhtus?

Shenoah: See oli auhind inimesele, kes toetas meid Kickstarteris. Olime Norras ja publik karjus väga lahkelt kaasa. Kas ta päriselt ka rase oli, pole aimugi. Kickstarteris kogusime raha pooletunnisele telesaate avaosale, mis tuleb veebis varsti välja. Seda oli megalõbus teha koos hulga oma sõpradega. Ma ei tea, kas te neist kuulnud olete, aga näiteks koomikud Glenn Wool, Ronni Chieng, Dino Archie ja suurepärane Gemma Whelan, kes mängib „Troonide mängus“ Yara Greyjoyd. Võrratu kogemus.

Kuidas te kirjeldaksite oma Tallinna kava, mis kannab pealkirja „The Pterodactyl Nights?“

Mark: Ikka sketšisõu, millele paremat pealkirja ei osanud panna. Me võtame Tallinnasse kaasa aastate jooksul tehtud lemmikuimad osad ja koome neist lõdvalt seotud loo. Muudame kava nagunii kogu aeg ning pidev areng hoiab ka esinemise meeldivana. Tegu on hea võimalusega Pajama Meniga tutvust teha.

Kust Pidžaamameeste nimi ise pärineb?

Mark: Me kanname pidžaamasid ja me oleme mehed – see on üks sõnasõnalisim nimi, mida üks komöödiatrupp võiks omada. Vahel me ei kanna pidžaamasid ja see võib tekitada tohutult segadust.

Mis nõu te annaksite inimestele, kes intervjueerivad sketši-impro truppe?

Shenoah: Tavaks on intervjuu lõpus meile oma rahakott anda.