Läinud aasta augustis andis eraisik AA1 Inkassole menetlemiseks nõude Sulo Tintse vastu, kuna mees oli jätnud Muraste külas üüritud korteri eest tasumata.

Tühjad lubadused

Publikule ütleb AA1 Inkasso juhatuse liige Silver Vahur

, et võlgnevus oli Muraste külas tol ajal 10 000 krooni ringis. “Koos viiviste ja kahjuhüvitusnõudega oli võlgnevus nüüd juba kokku pea 13 000 krooni. Kokkuleppeni jõudsime Sulo Tintsega kahe kuuga, enne seda lihtsalt venitas kummi ja andis tühjasid lubadusi. Pidevalt lihtsalt eiras e-maile, postiga saadetud kirju, telefonikõnesid ja sms-e.”

Maksegraafiku kohaselt pidi Sulo igakuiselt tasuma kindlal kuupäeval 1200 krooni, kuid kogu perioodi jooksul ei tasunud ta ühtegi makset õigeaegselt ning meeldetuletusi tuli Vahuri sõnul teha pidevalt.

“Hetkel mil Sulo sai teada, et ka teine võlausaldaja on tema vastu nõude esitanud, lõppes koheselt ka tasumine. Selleks hetkeks (ka tänaseni) on Sulol oma esimesest võlgnevusest tasutud umbes pool,” nendib Silver Vahur.

Võlad lähevad suuremaks

Tänavu mais tuli samale firmale menetlemiseks juba teine nõue Sulo vastu. Võlgnevus oli helitehnika eest, mille Sulo endale soetas.

“Arve summas 60 000 krooni oli väljastatud 23.03.09 kokkuleppega, et Sulo tasub tehnika eest kahe aasta jooksul võrdseid osamakseid tehes. Enne AA1 Inkassole menetlusse andimist oli Sulo arve väljastamisest 14 kuu jooksul tasunud vaid 5000 krooni.” Paraku oleks pidanud laulja selleks ajaks võlausaldajaga sõlmitud kokkuleppel olema tasunud juba 35 000 krooni.

Nüüd on laulumees inkassole koos viiviste ja kahjuhüvitusnõudega võlgu pea 74 000 krooni, millest pole Sulo tänaseni kroonigi tasunud. Küll aga on Sulol vabandusi varnast võtta.

Valetab ja vassib?

“Peale pretensiooni väljastamist Sulole teise nõude kohta teatas ta, et tehnika oli amortiseerunud ja tal polnud sellega midagi teha ning laseb oma advokaadil vastuväite kirjutada,” räägib Vahur.

“Võlausaldaja sõnul osteti tehnika poest Sulo valikul ning tasuti tema eest kuna tal endal puudusid ressursid selle soetamiseks. Võlausaldaja poolt väljastatud arvel on ka Sulo allkiri, millega ta aktsepteerib antud arvet, sama näitab ka osaline tasumine.”

Tänaseks ignoreerib Sulo Silver Vahuri sõnul talle esitatud pretensioone, kuigi neid saab laulja juba iga päev.

“Samuti pole laekunud temalt enam osamakseid ning siiani ei ole saabunud ka mitmeid mitmeid kordi lubatud vastuväidet tema advokaadilt,” sõnab Silver Vahur.

Publikul ei õnnestunud Suloga ühendust saada, sest tema mobiiltelefon on ajutiselt suletud.

Silver Vahur ütleb Sulole aga järgmist: “Sulo, kohustused ei kao kuhugi, võta ühendust ja lepime kokku tasumise osas!”