"Siiri Oviiri peaks avalikult vabandama oma solvava sõnavõtu pärast tuhandete Eesti emade ees. Mingi kummaline jutt "Ringvaates" võimalikest aasta ema “pseudokandidaatidest” nagu ta väljendas?! Mul jooksis süda seda kuulates kokku, mõeldes oma enda vanaema Viinule, kes kasvatas üksi üles kaks väikest last, kaotas heinatööl sõrme, aga lüpsis sellegi poolest iga päev oma kahe käega laudatäie kolhoosi lehmi," kirjutab Sooäär.

"Oviiri käsitluses ta väärt emana ei kvalifitseeru, sest ta lapsed ei kasvanud "turvalises keskkonnas" koos isaga. Tema elu armastuse, minu vanaisa, lasksid venelased 28 aastasena lihtsalt maha, siis kui üks beebi (mu ema) veel rinda imes. Vanaema ei abiellunud kunagi, sest ta jäi ka peale jõhkralt tapetud armsama kaotust talle surmani truuks ega tulnud ühelgi jõuluõhtul uue mehega koju."

Sooäär usub siiralt, et käes on viimane aeg hakata väärtustama Eesti ema selle sõna kõige sügavamas tähenduses: "Ilma piiride ja eelarvamusteta, armastuse ja hoolimisega, vaadates tõele näkku, kus me täna reaalselt aastal 2017 Eestis elame, olles lugupidav kõikide emade vastu. Loodan, et ka Vabariigi president lähtub ürituse patroonina samuti sellest."

"Iga ema, sõltumata oma isiklikust elusaatusest väärib austust, tunnustust ja lugupidamist, sest ta aitab oma laste kasvatamisega kaasa eesti rahva kestmisele. Kiites ainult ühe kinnise klubi valikut, kes on monopoliseerinud parima ema mõiste ühiskonnas solvame kõiki neid emasid, kes iga jumala päev samuti oma laste eest südamega hoolt kannavad, neid toidavad, katavad ja kasvatavad meie riiki hoidvateks ning hoolivateks kodanikeks, ükskõik millises perevormis.... üksi, abielus, vabaabielus, kooselus, kärgperes, lahutatu, hüljatu või lesena," lausub mees lõpetuseks.