Ieva ei ole tajunud, et eestlased käituksid lätlaste suhtes üleolevalt. "Nad on enda ja oma kodumaa üle uhked, kuid pole kellegi vastu. Lätlased küsivad endilt, kas ka nemad on endi üle uhked ja märkavad eestlaste saavutusi," seletab ta.

Mitteametlikes vestlustes tunneb Ieva, et eestlased armastavad ja toetavad teda, kuid meedias ilmuvad artiklid tekitavad temas vastakaid tundeid: "Eriti just talvel, kui Eesti meedia tuhnis minu minevikus ja üritas räpaseid saladusi leida. Olin alguses äärmiselt emotsionaalne, kuid siis taipasin, et ei saa ennast muuta ega olla võlts ning üritada kõigile meeldida."

Ieva paljastab ajakirja veergudel, et kõige raskem hetk oli jaanuaris, kui Indrek Treufeldt võttis ta ETV saates "Kahekõne" teravate pihtide vahele. "See on väga raske olukord inimese jaoks, kes pole avalikkuse tähelepanuga harjunud," tõdeb esmakordselt tänavu jaanuaris esileedi rolli astunud naine, et karm intervjuu tõi talle pisara silma.

Nüüd tajub aga Ieva, et teda on lõpuks ometi vastu võetud ja ka press on muutunud tema suhtes positiivsemaks."Leppisin sellega, et ma ei pruugi igale eestlastele meeldida, kuid ma armastan Toomas Hendrikut ja ei pea temaga abiellumise eest vabandust paluma," ütleb Ieva ja lisab, "Tuletan endale alati meelde, et inimesed pole head ega halvad ning see on normaalne, et eestlased tahavad oma esileedit paremini tundma õppida."