Kanye Westile lähedased allikad väitsid algselt väljaandele TMZ, et haiglasse sattumisele eelnevatel nädalatel tabas räpparit tõeline emotsioonide torm, mille põhjustasid magamatus ning pere- ja karjäärieluga kaasnevad pinged. Täna selgus, et staar kannatas hoopis närvivapustuse all. Donda West maeti 20. novembril 2007 — samal kuupäeval tühistas räppar ka oma kontserdi, mis pidi aset leidma Los Angeleses asuvas Forumis. Järgneval päeval jättis mees ära kogu oma tuuri ning mõned tunnid hiljem tabas teda närvivapustus.

Lähikondlaste sõnul pole mees oma ema surmast kunagi üle saanud ja november on tema jaoks alati aasta kõige raskem aeg, ent seekord jõudis Kanye murdumispunkti. West ei suutnud viimastel kuudel stressiga toime tulla ja nädal enne närvivapustust väljus asi kontrolli alt.

Hallutsinatsioone nägev Kanye muutus haiglas äärmiselt paranoiliseks ega lubanud arstidel end sõrmeotsagagi puudutada. Staar soigus, et inimesed üritavad tema abielu lõhkuda. Kanye uimastati ning hetkel ravivad teda arstid ja vaimse tervise eksperdid. Arstid lootsid ta juba kaks päeva tagasi koju lasta, kuid paraku polnud see võimalik ja hetkel pole uut kuupäeva paika pandud.