Juhtum ilmnes intervjuus ajakirjale Dazed, kirjutab Page Six. Näitleja tunnistas ajakirjanikule, et veebruaris Los Angeleses oma performance-etteastet #IAMSORRY läbi viies langes ta välistamise ohvriks ühe näitust külastanud naise poolt. 

Oma etteaste käigus istus LeBeouf viis päeva sõnagi lausumata ja liikumata üksi, paberkott peas, näituseruumis ning ukse taga oli järjekord inimesi, kes ootasid oma korda koos näitlejaga vaikides vastastikku istuda. 

Üks naisterahvas, kes oli saabunud koos oma mehega, sisenes ruumi üksi ning läinud LeBeoufile kätega kallale. "Ta piitsutas 10 minutit mu jalgu, kiskus mul riided seljast ning asus mind vägistama," rääkis LeBeouf. "Ukse taga oli sadu inimesi, kui ta siis lõpuks välja astus, juuksed sassis ja huulepulk laiali. See polnud halb mitte vaid mulle, vaid ka ta mehele."

Kõigele lisaks olevat ootajate seas olnud ka LeBeoufi tüdruksõber. "Oli valentinipäev ja ma elasin kogu selle aja galeriis. Me olime viis päeva lahus, ei suhelnud üldse. See tegi haiget mitte vaid mulle, vaid ka talle. Kui ta sisse astus ja selgitust küsis, ei suutnud ma rääkida. Niisiis istusime seal kahekesi valusas vaikuses," tunnistas LeBeouf. 

Lisaks väidetavale vägistamisjuhtumile olevat LeBeouf veidras kirjavahetuses ajakirjanikule rääkinud ka oma ekstreemsest viisist teisest maailmasõjast rääkiva filmirolli jaoks valmistuda, mille käigus ta ei pesnud ennast neli kuud, lasi end ristida, endal hamba välja tõmmata ja ennast noaga lõikuda. 

Ajakirjanikuga lõpuks silmast silma kohtudes soovis ta vaid vastastikku istuda ning teineteist vaikselt GoPro kaameraga filmida (vaata videot ülevalpool). 

See kõik kergitab mitmeid küsimusi: kas tõesti oli andumine kunstile olulisem kui oma kehalise väärikuse säilitamine? Oleks ta ju võinud lõpuks suu appikarjeks siiski avada või oma käsi naise eemaletõrjumiseks kasutada. Ehk otsib 28-aastane kurikuulus noor näitleja ning filmitegija lihtsalt teravaid elamusi?