"Kardan, et see võib tulla sellest, mis kehtib ka üksikisiku kohta: kui sa tunned ennast kindlalt ja hästi, siis ei löö mingi tögav huumor sind rivist välja. Aga kui oled ise ebakindel, mingi konkreetne küsimus tekitab komplekse ja keegi selle kohta midagi ütleb, siis on väga raske seda kergelt võtta. Arvan, et oleme jõudnud sellisesse punkti, et olukord on ebakindel," ütleb Kalmet. Tema sõnul näitab ka reaktsioon "Tujurikkuja" laulule näitab, et see, millele tähelepanu juhitakse, on reaalne probleem: "Kui ühiskonnas sallimatuse probleemi poleks, siis inimesed naeraksid ega oleks mingit furoori tekkinud."

Nii Kinoteatri kui ka "Tujurikkuja" koomikud ei töga enam riiki ja võimu, nagu see on alati olnud, vaid pigem räägivad nad võimuga kaasa. Saates "Aastavahetus Kinoteatriga" rääkis Kalmet töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovskiga alkoholipoliitikast ning näitleja tunnistab, et tema jaoks on alkoholipoliitika teemal väga oluline kaasa rääkida.

"Tihti üritatakse jätta muljet, et kusagil langetatakse mingeid otsuseid meie eest. Justkui meil poleks võimalik sõna sekka öelda ja otsused ei peegelda rahva tahet. Kui mul on võimalus, siis tahan näidata, et mina olen see reaalne inimene, kes toetab mingit poliitikat – kõnealusel juhul siis alkoholipoliitika karmistamist. Võib-olla on mõnel seda sõnumit meiesuguste inimeste abiga lihtsam vastu võtta. Kui me „Tujurikkujas” või Kinoteatris nii ütleme, on seda võib-olla lihtsam mõista kui näiteks valitsuse pressikonverentsil," leiab Kalmet.