Hingamisaparaat sai korda

Kätlini aasta on olnud vaheldusrikas - Delfi artiklist inspireerituna tegi Carmen Pritson-Tamme temaga Kanal 2-es saate "Rääkimata lugu".

"Enne selle saate salvestuspäeva ei olnud Kätlin väljas käinud juba terve aasta," rääkis Pritson-Tamme pärast saate tegemist. "Kaasaskantav hingamisaparaat oli katki. Veel nädal enne salvestust ei olnud ma kindel, et see toimuma saab. Helistasin tookord haiglasse ja aparaat, mida ei olnud võimalik korda teha terve aasta jooksul sai parandatud ühe nädalaga."

Uued sõbrad Kätlini elus

Tänu saatele sai Kätlin ka palju sõpru, kellest ta kõige enam puudust tundis. Nii on tema elus nüüd 16aastane Madis, kes on samuti invaliid - ta on ratastoolis. Nad suhtlevad Kätliniga msn`is ning Kätlin sai Madiselt ilusa jõulukaardi. Lisaks on Kätlinil veel teinegi sõber - 26aastane Aleksei, kes samuti ratastoolis.

Kätlini ema Leila räägib, et Aleksei kogus kokku kõik artiklid, mis Kätlinist on läbi aegade kirjutatud ja tegi sellest raamatu. Lisaks kahele noormehele on Kätlinit käinud haiglas külastamas ka uued sõbrannad.

"Aga Kätlin vabandab, et ta ei saa kõigi sõprade kirjadele vastata, sest ta kirjutab pliiats suus ja kirjavahetus on seetõttu väga aeglane," sõnab tema ema.

Ema kaotas töö

Kuigi suvi on olnud Kätlinile vaheldusrikas, ta on käinud kontsertidel ja tunneb rõõmu sõpradest, keda ta nii väga ihkas, on olnud ka lööke.

Kätlini ema Leila kaotas töö ja perel puudub sissetulekuallikas. Lisaks kolis Leila lahku oma abikaasast ning elab nüüd vanema poja juures.

"Kuid kõige rohkem veedan ma aega Kätu juures haiglas. Enamus öid magan madratsiga tema voodi kõrval, sest ta ei taha enam üksi olla," räägib ema. "Nüüd, kui ma olen töötu, on mul võimalik veel rohkem aega Kätule pühendada, aga majanduslikult on muidugi väga raske. Ma otsin meeleheitlikult tööd ..."

Tervis läheb käest

Kätlini tervislik seisukord on ema sõnul läinud raskemaks, sest teda tuleb voodis ühelt küljelt teisele keerata. "Kätu pole nõus enam pikalt ühe külje peal olema. Ja õed ei jõua ju haiglas pidevalt temaga tegeleda. Seega olen mina see, kes temaga tegeleb."

Leila Pillai ütleb, et õnneks on häid inimesi, kes neid Kätuga meeles peavad. Tänu saatele "Rääkimata lugu" kohtusid nad naisega, kes lasi Kätlinile teha korraliku kummuti, mis varsti haiglasse viiakse."Lõpuks saab laps korraliku kapi!"

"Tänu Delfi lahketele lugejatele saime rahalist toetust, Kätul on uus arvuti ja tal on palju sõpru. Kui ma pole parasjagu haiglas Kätu juures, siis suhtleme läbi Skype`i. Vahepeal oli meil võimalus teineteist läbi veebikaamera näha, kuid siis läks üks kaamera katki," räägib Leila.

Tänab lahkeid inimesi

"Soovin väga tänada ka inimest, kes on jäänud pärast Delfis ilmunud lugu Kätlinit igakuiselt toetama. Ta saadab meile iga kuu 200 krooni ja me oleme talle väga-väga tänulikud," lausub Leila Pillai teema lõpetuseks.

Kätlin Pillai elu muutus kardinaalselt aastal 1995, 25. augustil, mil ta oli koos emaga teel lasteaeda. Laps tõmbas end ema käest lahti ja jooksis otse maadleja Helger Halliku juhitud auto ette … Kätu oli jõudnud 22 päeva olla kolmeaastane. Ta oli neli kuud koomas ja avas silmad 24. detsembril. Tema esimene sõna oli: „Emme.”

HEA LUGEJA! Kui Sa soovid Kätlinit materiaalselt aidata, tee väike annetus kontole: 10010645309010, Kätlin Pillai, märgusõna: KÄTU