Põhja-Londonis elava töölisklassi perekonda sündinud George Michael jättis endast 53-aastasena surres maha hiigelvaranduse. Lugulood mehe lahkusest ei jõudnud eriti tihti tabloididesse, ent tema tualetiafäärid jõudsid küll.

Michael on oma elu jooksul kirjeldanud oma ema kui naist, kellel on suur empaatiavõime. Just tema ema lahke ja armastav iseloom kandus ka Michaelisse üle ning ema innustas teda oma edukuse juures varandust teistelegi jagama.

Nii annetaski George Michael ühe oma tuntud laulu autoritasud ja andis veel tuhandeid naelu lisaks ühele mängusaate osalisele, et tolle kunstlikku viljastamist rahastada.

Ta aitas mitmeid lapsi, sest annetas palju raha organisatsioonile Childline. Samuti toetas ta HIV-haigeid abistava Terrence Higgins'i fondi ja toetas Macmillan Cancer Support'i. Lisaks jagas ta tihti Twitteris heategevuslikke teadaandeid ning jagas ka näiteks haiglaõdedele tasuta kontserdipileteid. Pärast mehe surma ilmnes ka tõik, et ta tegi anonüümselt vabatahtlikutööd ühes kodutute varjupaigas.

"Aastate jooksul on ta meile andnud miljoneid ning me planeerisime järgmisel, oma 30. aastapäeval teha George'i auks kontserdi. Ta on abistanud sadu ja tuhandeid lapsi," kõneles Childline'i esindaja. "On eriti traagiline, et ta suri just jõuludel – andis ta ju meile oma kuulsa loo "Jesus to a Child" autoriõigustega kaasnevad rahad," lisas esindaja.

Kõigele lisaks maksis George Michael John Lennoni legendaarse klaveri eest 1,7 miljonit naela. Lihtsalt selleks, et pill, mille peal vanameister oma pala "Imagine" kirjutas, jääks Suurbritannia pinnale.

Ehkki Michael maksis klaveri eest hingehinda, ei jäänud ta selle teo aupaistesse peesitama, vaid annetas Stenway pilli Liverpoolis asuvale biitlite muuseumile.

Enne oksjonile jõudmist oli klaver muuseumile vaid laenatud, ent selle omanik otsustas müügiga raha teenida. George Michael kartis, et ajalooline instrument kaob igaveseks Suurbritanniast ning ta ei tahtnud, et nõnda juhtuks – sestap käiski ta välja eelmainitet suure summa raha.

Ühes intervjuus sõnas laulja, et klaver oli väärt iga väljakäidud senti.