Need olid turvalised Volvod

"Õnnestunud ja hästi kantud tualettidest jäid meelde Mari Raski tume, Tiina Paeti rahvusvärve kasutav, Kristi Kallase kuldne, Kaisa Jõgi must, proua Jalaka suureliselt punane, Evelyn Sepa paari lööva detailiga tume, Kairi Sesteri hõbedaselt neitsilik, Kristel Undi elegantne ja Eeva Eensaare võluvalt erinev kleit," räägib Mart Sander.

Ta ütleb, et need olid kleitide Volvod ehk turvalised valikud, millega kaasneb võimalikult vähe ohtusid. 

"Heli Veskimägi kuldne asümmeetriline kleit oli põnevalt väljakutsuv. Kui jätkata autovõrdlusi, siis siin on tegu Oldsmobile Aerotechiga – eksperimentaalne ja julge rallimasin, mõeldud teistest mööda kihutamiseks ja teistele pori pritsimiseks," kiidab Sander.

GAZ kaubik ja Maserrati

Sander nendib, et presidendi vastuvõtul torkas silma kõige silmatorkavama värvi – leekpunase – kasutamine nii õigel kui valel moel.

"Mõned naised, nagu Stella Shaumyn või Anna-Maria Tsahkna, on tõesti nagu Maseratid – hõõguvad ja voolujoonelised," tunnustab Sander.

"Samas mõned teised daamid - Kaie Herkel ja Külli Reinsalu – mõjusid pigem nagu ületuunitud GAZ kaubikud. Viimase puhul häiris veidi ka korsettlõike kasutamine, mis sobiks küll rohkem kabareesse kui „hardale“ üritusele."

Kes on Mustang?

Sander nedib, et selle kuldreegli vastu eksisid veel mitmed daamid, ka mõned vanemad.

"Keit Pentuse punane kleit tegi temast nurgelise Mustangi," hindab Sander.

"Samas kui Tiia-Ester Loitmäe oma leekivas punases mikrokosmoses sõitis kohale väärikalt nagu erikaunistustega vana Volga. Vahest on vähem rohkem, ütlevad inglased."

 
.