Kolmeks kuuks Hinnasse tööle läinud modell kukkus koomasse vahetult enne moelavale astumist ning suri teadvusele tulemata kaks päeva hiljem haiglas, vahendab The Daily Mail. Tal oli kokkuvarisemise hetkeks ka väga kõrge palavik.

Surma põhjuseks oli kurnatus ning meningiit, mille tüdruk sai ilmselt pärast 13-tunnist koormavat moeetendust Shanghais. Neiu ema kinnitas, et laps helistas talle pidevalt ja kurtis kohutava väsimuse üle.

Väidetakse, et kuigi tüdruk töötas maineka modelliagentuuri Perm, võis tema ületöötamise põhjuseks olla tema agendi poolt korraldatud nn orjaleping, mis ei taganud ravikindlustust ning seepärast arvatakse, et ta ei julgenud arsti juurde minna, et lasta end ravida. Ametlikult pidanuks ta töötama vaid 3 tundi nädalas ning omama ravikindlustust. Agentuuri esindaja ega agent lehele selle kohta kommentaare ei jaganud.

Venemaalt olla viimasel ajal Hiinasse toimetatud üha rohkem noori modelle, kelle töötingimustele nüüd tähelepanu on juhitud. Hukkunud modelli juhtumi on võtnud oma uurimise alla Kremli inimõiguste ombudsman.

Fotod Shanghai moeetendusest, mis võis olla tüdruku tervisele surmavaks löögiks:

A post shared by 🕷Dzyuba Vlada🕷 (@_dzyuba) on Oct 23, 2017 at 6:57am PDT

A post shared by 🕷Dzyuba Vlada🕷 (@_dzyuba) on Oct 23, 2017 at 3:33am PDT

🖤

A post shared by 🕷Dzyuba Vlada🕷 (@_dzyuba) on Oct 13, 2017 at 7:55am PDT

🕊🕊🕊

A post shared by 🕷Dzyuba Vlada🕷 (@_dzyuba) on Oct 2, 2017 at 8:03pm PDT