Kersti Kaljulaid saavutas N40 vanuseklassis teise koha, jäädes alla esimeseks tulnud Kadi Orasele vaid 1 minut 32 sekundit. Suurepärase tulemuse sooritanud riigipea eesmärgiks oli nautida looduslikke uisumõnusid mitte võistelda koha saavutamise nimel, sõnas ta võistluste järgselt.

Presidendile pole uisud võõrad, enne ametliku visiidi algust Viljandimaal käis ta Viljandi järvel uisutamas. Ta läbis viis ringi ehk uisutas kokku üle 20 kilomeetri. Ju harjutas ta seal Mulgi uisumaratoniks, sest rada on sama, ainult 10 kilomeetrit pikem.

Meil on esmakordselt president, kes on spordiga tegelenud juba noorena. Kooliajal tegeles ta mõnda aega judoga ning talle meeldib teha ka pikamaajookse. 2008. aasta kevadel jooksis ta Luxembourgis maratoni 3:55.56ga, aasta varem läbis Luksemburgis Remichi väikelinnas poolmaratoni 1:43.43ga. Tema isiklik rekord maratonis on 3:52.53.

"Ma olen liikuv inimene. Ma ei ole mingisugune eriline sportlane, arvan, et see, mida mina teen, on just nimelt liikumine – rattaga, rulluiskudega," on president rääkinud ERR spordiuudistele.