Eile kella 21.47 paiku anti teada võimalikust joobes juhist Pirita Selveri Neste tankla juures. Patrullid, kes asusid väljakutsele, said teada, et sõiduk liigub mööda Rummu teed Kose tee poole.

Pealtnägija sõnul toimus esimene avarii Pirita tee ja Kose tee ristis, teine avarii juhtus Pirita Selveri juures. Pärast seda oli mees jätkanud sõitu ning ta peeti kinni koduhoovis.

Politsei esialgsete andmete kohaselt tegi sõidukijuht teekonnal ühe õnnetuse, sõites vastu teepiiret ning liiklusmärki, mille tulemusena sai sõiduk kahjustusi. Mõned minutid hiljem tabas patrull joobes 57-aastase mehe autoroolist tema koduhoovist.

PPA pressiesindaja sõnul viibis mees autos üksinda ega põgenenud politsei patrullide eest. Kohapeal puhus mees indikaatorvahendisse ja see näitas võimalikku kriminaalset joovet. Politseinikud pidasid mehe kinni ning viisid menetlustoiminguteks jaoskonda.

Kriminaalne alkoholijoove peaks endaga kaasa tooma kriminaalmenetluse. Vastavalt karistusseadustikule karistatakse mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. "Asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus," kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Täna ennelõunal sai mees Rahumäe politseijaoskonnast välja. Juhtunu asjaolusid uuritakse.

Vaata videot Peeter Oja Subarust:

Seoses juhtunuga on paslik meenutada ka "Ärapanijast" ühte Peeter Oja ja Mart Juure legendaarset klippi sellest, kui palju on soovitatav juua.

Tegemist on lähiajal juba teise juhtumiga, kus eestlastele tuntud ja armastatud inimene purjuspäi autoroolist tabatakse. Juuli keskel tabati autoroolist kriminaalses joobes Marko Asmer. Mäletatavasti oli mees lahutanud abielu oma pikaaegse kallima ning kahe lapse emaga Gerli Asmeriga.