Mehe surma on kinnitanud tema esindaja Ame Van Iden, vahendab CNN.

Walker oli kaasreisija enda sõbra 2005. aasta Porsche Carrera GT-s ning mõlemad mehed saabusid heategevusürituselt, kui sattusid Lõuna-Californias ränka avariisse. Esialgsetel andmetel kaotas juht sõiduki üle kontrolli ja sõitis otsa tee ääres olnud puule või postile, vahendab Daily News. 

Kokkupõrge leidis aset kohaliku aja järgi kell pool neli pärastlõunal ning umbes 300 meetri kaugusel heategevusürituse toimumiskohast. Kiirusepiirang seal kohas oli 45 miili/tunnis. 

Los Angelese maakonnašerifi sõnul oli avarii üheks faktoriks kiirus.

Esimesena sündmuskohale jõudnud abišerifid leidsid eest leekides auto. Kui tuli oli kustutatud, kuulutati mõlemad mehed sündmuskohal surnuteks.

Sündmuskohalt tehtud fotodel võis tunnistajate sõnul näha rängalt moondunud metalli ja klaasikilde.

Kuigi 40-aastane Walker mängis väiksemaid rolle kinolinal juba enne, sai ta laialdaselt kuulsaks 2001. aastal linastunud "Kiirete ja vihaste" esimeses filmis. Koos kaasstaari Vin Dieseliga astusid nad üles enamikes filmiseeria kuuest filmist ning Walker töötas parajasti järjekordse, järjekorras seitsmenda "Fast & Furious" filmi kallal.

Sel kuul on välja tulemas ka draama "Hours", kus ta samuti mängis peaosa.

Peale Walkeri surma tekkis Twitterisse ja Facebooki miljoneid postitusi, kus meest leinatakse ja kiidetakse.

YouTube'is on video, kus kaks möödasõitjat filmivad leegitsevat autot, teadmata siis, kui hullu õnnetusega tegu on:

30 minutit enne seda kurba sündmust poseeris Walker sõbra Porschega Santa Clarita heategevusüritusel. Viimased kaadrid temast leiad TMZ lehelt.