Agentuuri Star Kids Agency ja firma Magic Monday eestvedaja Ireni Erbi, keda tema kasvandikud süüdistavad suures vassimises ja petuskeemis. Katrin Lusti poole pöördunud neidude sõnul pakub varem Irina Gorlova nime kandnud 30-aastane Ireni Erbi võimalust osa võtta rahvusvahelistest missivõistlustest, aga seda eriti krõbedate summade eest. Ireni Erbi poolt juhitava modellikooli endiste õpilaste sõnul on suurimaks probleemiks see, et naine sõimavat oma noori kasvandikke ja petvat neilt raha välja. Ühele "Kuuuurijaga" kõnelenud naisterahvale olevat Erbi lausa kätega kallale läinud.

Pikaaegne Eesti missinduse eestvedaja Tiina Jantson rääkis Lustile, kui kui ta paar aastat Missis Estonia võistluse korraldamisega ei tegelenud, kuulutas Erbi end ise konkursi võitjaks ja läks väismaale võistlema. Järgmisel aastal pidas naisterahvas end aga juba pädevaks ise konkurssi korraldada ja tegi seda Jantsoni missivalimistega lausa samal päeval. "Eks ma ise olen selle koletise loonud,” nentis Jantson, kes omal ajal Irenile ka moe- ja ilumaailma uksed avas. “Ta tuli Miss Bikini võistlusele, seal jäi ta neljandale kohale, kuid tal tekkis seal ikkagi võimalus saada vajalikke kontakte. Ta hakkas ennast pakkuma erinevatele võistlustele.”

Tänavu suvel pöördus Delfi poole üks mures ema, kelle laps võttis osas Lindakivi kultuurikeskuses toimunud laste missivõistluselt Little Miss Estonia & Little Mister Estonia 2017, milles võistlesid talendikad noored vanuses 5-12. Peaauhinnaks võistlemine Hollywoodis. Võistlusest osa võtnud lapse ema Liis rääkis Delfile, et tema tütre käest olevat laupäeval treeningu läbiviija küsinud: "kas sa oled ajudeta?" mispeale tüdruk vastas, et ei ole. "Kasuta siis neid," nähvas juhendaja vastu. Treeningtund sai läbi kella viieks, ent tüdruk visati koos aasta jagu noorema tüdrukuga tunnist välja enne kella nelja.

Kui tund läbi sai, helistas Liis moekooli omanikule ja küsis, miks tunnis lapsi sõimati ja mis põhjusel nad välja visati. "Keegi ei ole sõimanud," tuli vastuseks. Liis suhtles ka teiste lastevanematega, kes tema sõnul kinnitasid, et ka nemad kuulsid sõimamisest. Ühe anonüümseks soovida jäänud lapsevanema sõnul on Erbi modellikooli korralduslik pool üldse kahtlane. "Lepingu järgi on korraldajatel kõik õigused ja sina ei tohi midagi küsida. Kui sa midagi küsid, mis on juba öeldud, võetakse kohe lapsel 20% punkte maha," rääkis ta. Lisaks liigub info ürituse kohta väga kahtlastel kellaaegadel. "Õhtul kell pool 12 saadetakse info järgmise päeva kohta," toob ta näiteks. Samale asjale juhtis tähelepanu ka Liis. "Lisaks veel võistles Star Kidsi enda töötaja laps, kes sai ka piisavalt auhindu," jätkas finaalis osalenud lapse ema. Eriskummaliseks peab ta ka seda, et too töötaja laps oli nelja-aastane, ehkki konkursi reglement lubas lapsi alates viiendast eluaastast.

Ireni Erbi tekitas rahvas suurt pahameelt ka 11. augustil 2013 toimunud laste missivõistlustel, kus žüriiliikmed nautisid klaasikest kihisevat ning väikestele osalistele pakuti kalli­hinnalist moeröögatusenergiajooki kaubamärgilt Kyäni, mille toidulisandites sisalduvad ained jäid sama aasta alguses ette veterinaar- ja toiduametile. "Ma ei tea mingit seadust, mis keelaks juua šampust päise päeva ajal. See on tervitusjook žüriile paljudel üritustel, nii see on alati olnud meil LME võistlustel, ka aastal 2011 ja 2012. Kui mõned tundlikud kommenteerijad arvavad, et see "traumeerib laste psüühikat ja võtab ära lapsepõlve", siis paistab, et nende psüühika on juba rohkem traumeeritud, kui osalejatel, kes pühapäeval šampust täiskasvanute käes nägid," sõnas missitar toona.


Ireni Erbi esindas Eestit rahvusvahelisel Mrs. Top of the World 2013 konkursil Riias ja Jurmalas, kus talle omistati Mrs. Shape tiitel. Aasta hiljem võttis ta osa ka konkursist World Next Top Model 2014, kus võistles omavahel 42 kaunitari üle kogu maailma.