Marilyn Monroe ja Joe DiMaggio

Marilyn Monroe ja Joe DiMaggio olid maailma jaoks unistuste paar. DiMaggio kinkis Monroele võrratult lihtsa sõrmuse, kus oli 36 väikest lõigatud teemanti. Kaks aastat pärast romanssi otsustasid seksisümbol ja pesapallur salaja abielluda. Nad kutsusid oma registreerimisele kõigest kuus inimest, kuid uudis lekkis meediasse ja kohale tuli sadakond fotograafi. Kummaline fakt: Marilyn Monroe elas täpselt nii palju aastaid, kui palju kive oli tema kihlasõrmuses - naine suri 36aastaselt. Tema surma põhjuseks märgiti enesetapp. "Lõpuks reedavad mind kõik," ütles Marilyn Monroe ühes intervjuus. See võis nii olla, kuid siiski ühe erandina. Tema eksabikaasa Jo DiMaggio oli see, kes korraldas 1962. aastal Marilyni matused, ei ilmutanud temast mälestusteraamatut, ei jaganud iial meediale kommentaare ja hoolitses selle eest, et iga nädal oleksid Marilyni haual värsked lilled.

Wallis Simpson ja Edward VIII

10. detsembril aastal 1936 pidas kuningas Edward VIII kuulsa kõne: "Ma olen leidnud olevat võimatu kanda kuningaks olemise kohustuste rasket koormat ja vabastan end sellest ametist, kuna ma sooviksin seda teha (kuningas olla) koos naisega, keda ma armastan." See saatuslik naine, kes võttis Inglismaalt kuninga, oli ameeriklanna Wallis Simpson. Juba sel ajal, kui Wallis oli kuninga armuke, sai ta sageli kingituseks hinnalisi juveele. Kui Edward VIII troonist loobus, oli ta enam kui kindel, et selles loos kannatab kõige rohkem tema tulevane abikaasa Wallis. Seepärast saatis ta naisele sageli juveele, kus igal graveeringul on oma sõnum. Kaks kuud enne troonist loobumist Edward ja Wallis kihlusid. Nende kihlumispäevaks sai 27. oktoober 1936. Wallise sõrmusel ilutses maailma üks suurimaid smaragde. Sõrmusele oli graveeritud "We are ours now 27 X 36". 27 tähendas kuupäeva, millal Wallis sai oma eelmiselt abikaasalt ametlikult lahutatud ja 36 tähendas aastat 1936. Cartieri sõrmus maksis 10 000 naela. Pärast Wallis Simpsoni surma läksid kõik tema ehted oksjonile. Tema kihlasõrmuse ostis Jaapani ärimees, kes maksis selle eest 1,8 miljonit naela.

Grace Kelly ja vürst Rainier

Kui Monaco vürst Rainier lendas aastal 1956 Ameerikasse, et kosida filmistaar Grace Kelly, oli tal kaasas väga eriline sõrmus. Lihtsa disainiga sõrmust ehtisid Monaco värvid - väikesed rubiinid ja teemandid. Kui paar oli kihlunud ja sõrmust ajakirjanduses esitlenud, sai vürst peagi šoki. Nimelt avastas peigmees, et Ameerikas olid filmistaaridel sõrmes uhkete kividega teemantsõrmused. Tema kihlasõrmus oli justkui vaese mehe ostetud juveel. Nii sai Grace Kelly veel teisegi kihlasõrmuse. Närviline vürst Rainier kiirustas Pariisi ja ostis naisele Cartier`i poest suure teemandiga sõrmuse. Sel korral pani vürst täppi. Grace kiindus oma kihlasõrmusesse sedavõrd, et kandis seda ka oma viimase filmi "High Society" võtetel.

Jackie Bouvier ja JFK

Tulevane Ameerika president John F. Kennedy oli mees, kes ei soovinud abieluga kiirustada. Maailmas oli ju veel nii palju naisi, miks kohe abielluda? Aastal 1951 kohtus ta Jacqueline Bouvieriga ja peagi sai nendest särav paar. Mida ei tulnud ega tulnud, oli abieluettepanek. Kui tol ajal ajakirjanikuna töötanud Jackie sõitis aastal 1953 Inglismaale kuninganna Elizabeth II kroonimist kajastama, muutus lõbusa eluviisi poolest tuntud John F. Kennedy murelikuks - ega keegi Jackiet Inglismaal endale napsa? Seega ostis mees Van Cleef & Arpelsist kihlasõrmuse, mida kaunistas suur smaragd ja teemandid. Pärast kihlumist tunnistas John Jackiele, et ta oli juba tervelt aasta aega teadnud, et nad abielluvad. Paraku polnud see kummalegi esimene kihlus. Jackie oli varem kihlatud börsimaakleriga, kuid pärast John F. Kennedyga kohtumist katkestas naine kihluse. Börsimaakleri rahakott polnud pooltki nii suur kui JFK perekonna varandus. Kui uskuda õelaid kuulujutte, jõudis John F. Kennedy olla enne Jackiet abielus tervelt ühe päeva. Nimelt oli ta armunud seksikasse seltskonnadaami, kellega ühel ööl salaja abiellus. JFK isa Joseph Kennedu käskis abielu tühistada - naisest poleks iial saanud ideaalsest presidendiprouat.