Õhtulehe loovjuht Anu Saagim, Telegrami peatoimetaja Mariann Joonas ning saatekülalised ning kolm saatekülalist võtsid istet Delfi TV stuudiosse, et järjekordset saate "Tere, teile on Telegram!" osa filmida. Paraku puudus Õhtulehel õigus ja luba kasutada oma saadeteks Delfi kujundusega stuudiot. Kokkuleppe kohaselt rentis Õhtuleht Delfi stuudiokompleksi fotostuudio poolt, mistõttu videopoole kasutamine oli omavoliline.

Saates leidis aset intsident, mil saatejuht Anu Saagim kurtis närvilist olekut, mispeale saatekülaline võttis välja iserullitud sigareti. Esmalt tänas Saagim külalist kingituse eest, mispeale külaline kostis: "Ma arvasin, et me ikka siin kohe praegu teeme."

Seejärel otsiti ruumidest tuhatoosiks sobiv anum ning Saagim küsis: "See on kanep, vä?" Saatekülaline vastas: "Jah, on küll jah."

Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov tõdes, et ei ole Delfi artikli ilmumise hetkel Õhtulehe video sisuga tuttav, ent nendib, et neid saateid on seal filmitud juba mitu korda. "Ma ei tea, kes on mis kokkuleppe täpselt teinud, aga ma eeldan, et see on meie fototoimetuse või tehnilise osakonna kokkulepe Delfiga," kommenteerib Šmutov ja toob näiteks olukorra, mil Eesti Ekspress kasutab Õhtulehe podcasti-stuudiot omaks tarbeks.

"Kui meie Ekspressi podcasti lindistame ja valmis teeme, esitame selle vastu arve ja ma eeldan, et Delfi esitab meile samamoodi arve. Ma rohkem midagi muud selle kohta ei oska kosta. See on täiesti tavaline pinnakastuus, mis on ühel või teisel organisatsioonil olemas," lisab Šmutov ja märgib, et kui nad ei teeks saadet Delfis, teeksid nad seda kuskil mujal.

Ajakirjaniku lausele, et tegelikkuses stuudio kasutamise luba puudus, vastab Šmutov: "Seda ma pean täpsemalt uurima, see tundub nüüd kummaline, sest see pole nüüd esimene asi, mida seal tehakse, vaid juba viies või kuues või seitsmes projekt." Tõsi, saate "Tere, teile on Telegram!" eelnevad neli episoodi on samuti Delfi TV stuudios üles võetud.

Sellega, et kõnealuses videoklipis kanepit suitsetati, Šmutov kursis ei ole ja kommenteerida ei oska: "Ma olen puhkusel, mistõttu ma pole seda klippi näinud. Seetõttu ma ei tea, mis see kontekst oli, mida seal täpselt öeldi, mida seal täpselt tehti ja kas üldse tehti."

Siiski tegeleb Šmutov olukorra analüüsimisega esimesel võimalusel. "Ma suhtlen nende inimestega, kes seal klipis olid, et nendelt teada saada, mis nemad tegid ja mis nende väited on. Pärast seda saan ma mingisuguse otsuse vastu võtta. Ma olen kirjeldusi saatest kuulnud, aga ise teadmata kõike muud, mis seal ümber, on keeruline midagi öelda," sõnab peatoimetaja.

Õhtulehe peatoimetaja kirjeldab ka tavapäraseid samme, mis taolistes konfliktiolukordades ette võetakse. Ta peab silmas juhtumeid, kus on vasturääkivusi või teine osapool ütleb, et midagi on valesti. Üldjuhul siis lugu eemaldatakse veebist, analüüsitakse selle sisu ning otsustakse, kas see pannakse samal kujul tagasi üles, muudetakse või enam ei avaldata.

Lõigu, mis käesolevat juhtumit puudutab, palus Šmutov eemaldada, et saaks seda rahulikult ja vajadusel kedagi teist kaasates analüüsida. "Ja siis ma otsustan, mis ma nendega edasi teen."

"Mis ma saan öelda on see, et kui mingeid Eesti Vabariigi seaduseid rikuti, siis see on absoluutselt kahetsusväärne ja selle puhul ma vabandan," sõnab Šmutov.

Täpsemalt saab Šmutov klipi kohta sõna võtta mõne aja pärast, mil on selle ise ära näinud ja saab selle kohta mingisuguseid eetilisi või muid järeldusi teha.

Delfi pöördus ka Anu Saagimi poole, ent loo ilmumise ajaks temalt vastust ei saanud.