Bryan Adams andis Egiptuse pealinnas Kairos naistepäeval kontserdi, vahendab ABC News. Kui mees oli juba riigist lahkunud, postitas ta oma Instagrami kontole foto rikutud hinnalisest pillist.

"Lennujaama tollitöötajad sodisid mu 1957. aasta Martin D-18 kitarrile rohelise graffiti," kirjutas mees foto kommentaariks. Rokkstaar rääkis, et tema probleemid Egiptuse tolliga algasid juba tema saabumisest: "Meil poleks äärepealt õnnestunud oma esinemisvarustuse kättesaamine ning kui me asjad kätte saime, olid kõik esemed nõnda markeriga soditud. Keegi isegi ei vabandanud meie ees!"

Egiptuse tollitöötajate esindaja ütles selgituseks, et kõik instrumendid märgistatakse, ent tavaliselt kleepsude, mitte markeriga. Kui talle näidati fotot rikutud pillist, arvas esindaja, et ehk seda ei teinud üldse Egiptuse toll.

Egiptlased on asunud juhtumi üle Twitteris ironiseerima. "Kas Adams ei tea, et me tegelikult liimisime Tutanhamoni surimaski superliimiga kokku," narris üks ning teine lisas, et kitarride sodimine on nende puhul täiesti tavaline.

Kuigi juhtum on kahetsusväärne, ei kavatse Adams Egiptuse esinemisi edaspidi boikoteerida. "Olenemata sellest sodimisest, meeldib mulle Egiptus väga ja ma loodan sinna kunagi naasta," selgitas laulja.

Roheline märgistus hinnalisel kitarril pole kahjuks Adamsi esimene kogemus pilli rikkumisega. 2015. aastal süüdistas ta Air Canada töötajaid selles, et tema kitarrile oli musta markeriga seerianumber kirjutatud.