"Never say never, aga ma ütleks meditsiinilise tõenäosusega: 95% ei näe ma end aastal 2015 presidendiprouana," rääkis Evelin, kes oli 2010. aastal kindel, et Toomas Hendrik Ilves teistkordselt presidendiks ei kandideeri.

Järgnevalt avaldame tema ülejäänud tulevikku vaatamised aastal 2010, millest nii mõnigi 2015. aastaks üllatavalt täpseks osutus:

Tegevusaladest aastal 2015: "Ma ei ole endale ühtegi võimalust kinni pannud, mis tähendab seda, et need samad võimalused, mis ma nägin endale 25 aastat tagasi, on mul ikka olemas: kas olla teadlane, kirjanik, meedik mingil kujul, poliitik või olla veel keegi viies või kuues, keda ma ei oska pakkudagi endale."

Rahateenimisest: "Ma arvan, et ma viie aasta pärast võiks küll rohkem teenida, sest ma praegu teenin 0 krooni."

Eestkõnelemisest: "Ma ei tee mitte midagi sellepärast, et midagi saavutada tohutult. Ma üritan teha seda, mida oskan ja teha seda võimalikult hästi. Ja kui mul on lava või kõneplatvorm, nagu mul täna on (ja on olnud eelmised neli aastat), siis minu meelest ei ole õige seista seal laval suu kinni. Lava antakse sulle sellepärast, et sa seal esineksid ja teeksid seda, mida iganes oskad: kasvatad tiritamme, räägid või laulad ja mina olen üritanud rääkida nendest asjadest, mis minu jaoks on olulised ja millest ma ise aru saan."

Raamatu kirjutamisest: "Ma olen eluaeg mõelnud raamatute kirjutamise peale, kirjutamine mulle väga meeldib. Nii nagu minu laps joonistab ja jutustab lugusid selle läbi, siis mina oskan kirjutada, ma oskan ennast väljendada kirjasõnas ja see pakub mulle suurt naudingut. Kahjuks selleks, et raamatut kirjutada, mul ikka ei ole aega olnud, aga ma loodan, et järsku viie aasta pärast on, sest mul on erinevaid ideid alates kokaraamatutest ja lõpetades fiktsioonidega."

Huviorbiidis tiirlemisest: "Üritan elada tänases päevas ja mitte kusagil tulevikus, seista oma selgroo peal ja tunda rõõmu sellest, mida ma hetkel näen, tunnen ja kogen. See, et kas vaadatakse või pildistatakse... kui mul sellest tundest või teadmisest saab villand, siis ma võin alati minna mõnda teise riiki ja mitte keegi ei vaata ega pildista mind! Aga seda illusiooni mul ka ei ole, et Eestis see kunagi muutub."

Toomas Hendrik Ilvesega endiselt abielus olemisest: "Sa ei saa ju kunagi 100% kindel olla isegi siis, kui räägid ainult endast ja veel enam siis, kui räägid kahest inimesest. Aga ma väga loodan, mulle väga meeldib oma abikaasaga abielus olla. Ja ma jätkuvalt arvan, et mul on maailma kõige ägedam mees!"

Aastal 2010 nõustus Evelin Ilves osa võtma saatesarjast „5 aastat hiljem“. Ta kommenteeris toimetaja Kärt Anveltile antud intervjuus toona nii oma presidendiproua rolli rõõme ja muresid kui ka abielu Toomas Hendrik Ilvesega. Tänases saates esitleti Evelini aastatetaguseid väljaütlemisi esmakordselt. Saatesarja ainsa osalisena keeldus Evelin jätku-intervjuust.