Televisioonist me Evelini tänavuseid muljeid aastast 2010 ei näe, küll aga saame me neid lugeda naise sel suvel ilmunud raamatust "Kirju", milles Epp Petrone teda tähtsa aastanumbri asjus küsitleb.

Raamat kirjutab, et aastaks 2010 oli Evelin Ilvesest saanud esileedist terviseedendaja ning ta sai plaanitust teistsuguse eneseteostuse. Ta käis ringi, pidas loenguid ja kõnesid, tegeles heategevusega ja oli patroon.

"Ma arvan, et selleks ajaks tunnetasin kogu selle esileedi-elu helgemat poolt. Ma olin ennast leidnud. Vähemalt ise uskusin tollal seda. Ma mäletan, et visiidid, mis sellesse aega sattusid, näiteks Iirimaa riigivisiit ja Hollandi kuninganna külaskäik, olid need, kus ma tundsin, et saan end realiseerida igas mõttes. See oli tohutu uhkus oma riigi üle ja sa said seda esindada, ja sa teadsid, mida ja kuidas teha. See oli hästi-hästi tore. Ülevaid hetki tulvil. Ühelt poolt oli mul oma missioon, teisalt oli juba ka piisavalt kogemust tekkinud, kuidas visiite nii teha, et hästi välja tuleks. Kuidas külalisi käsitleda ja mis moodi oma rolli täita," meenutas Evelin raamatus viie aasta tagust aega.

Enda sõnul pandi ta sel aastal aga ka tanki, kui Toomas Hendrik Ilves otsustas teise ametiaja kasuks. "Toomas tegi oma otsuse, et temast võib saada president. Aga kõik see, mis oli olnud meie elu, jäi lihtsalt minule ümber korraldada. Minu ettevõte määrati selle otsusega sisulisele hukule ja kogu mu elu pöörati pea peale. Mina pidin selle taas jalgadele sättima."