Evelin, kellele meeldib minna tundmatusse, on endiselt nagu Hunt Kriimsilm üheksa ametiga ning hetkel on tal mitu terviseprojekti käsil, kuid ahjust soojad saiad alles ilmuvad.

Esimese sooja saiana on valminud Evelinil raamat "Kirju", mis on kirjutatud neil hetkedel, kui need olid aktuaalsed ja peaksid andma vastused rahva küsimustele. "Raamat võtab kokku eelnevad 12 aastat ja sellega on teema lõpetatud," ütleb Evelin.

Saanud taluperenaisest presidendiprouaks, otsis Evelin võimalust tööle minekuks, kuid kantselei arust polnud tegemist hea ideega. Naine hakkas lisaks elule Toomas Hendrik Ilvese kõrval otsima võimalusi enda teostamiseks. "Riigipea abikaasa rolli on võimalik erinevat moodi käsitleda ja seda võibki vabalt lahendada nii, et sa ei ütle midagi ja ei ajagi ühtegi ühiskondlikku asja, selles pole midagi halba. Minul oli selline tunne, et mulle on antud lava ja mul on selline võimalus, kas ma jätan selle tühjaks või ma lähen ja kuulutan sealt sõnumit. Minule ei pakkunud eneseteostust olla ühiskondlik kleit."

"Ühel hetkel otsustasin, et ma hakkan midagi tegema ja tegelen ainult selliste asjadega, mida ma tõesti tunnen ja tean, mis mind inspireerivad ja on minu arust olulised. Käisin ringi ja rääkisin, et rahva tervis on sama oluline kui julgeoleku probleemid, alguses tundus see paljudele imelik, aga täna enam ei tundu," meenutab Evelin iseseisvumist ja tervisliku elustiili propageerimist.

Kui Toomas Hendrik Ilvesel tuli aeg teiseks ametiaja kohta otsus langetada, siis Evelinilt arvamust ei küsitud. Naine tunnistas saates, et tema rohkem esileedi rollis olla ei tahtnud: "Mina ei saa seda öelda, kas tema kandideerib või mitte. Riigipea roll on ikkagi märksa laiem kui perekonna sisesed otsused. Meie elus oli kogu aeg see missioon tähtsam kui muud asjad."