Euroopa 165 miljardärist 26 on tegevad jaemüügiäris, 400 varakaimast inimesest 358 on mehed, selgub ajakirja EuroBusiness avaldatud andmetest.

Mõlemat suundumust on siiski suutnud trotsida prantslanna Liliane Bettencourt, kosmeetikagigandi L'Oreal omanik, kelle isiklikku vara hinnatakse 14 miljardile eurole (770 miljardit Eesti krooni).

Edetabeli teisel kohal on tagasihoidlik saksa jaemüügimogul, kaubamajaketi Aldi omanik Leo Albrecht, kel vara umbes 11 miljardi euro väärtuses.

Ajakiri nentis Albrechtist kirjutades, et raha ei too mitte alati õnne. Saksamaa rikkaim inimene on avalikkuse eest hoidunud juba 21 aastat, kartes eriti pantvangivõtjaid.

Enim euromiljardäre elab Saksamaal - 47. Prantsusmaal on miljardäre 25, Suurbritannias 22, Šveitsis 18 ja Itaalias 16. Viimaseks jäi Austria, kus miljardäre on teadaolevalt vaid üks.

Prantsusmaa rikkaim mees on 9,2 miljardiga Pinault-Printemps-Redoute'i grupi boss Francois Pinault, kellele muuhulgas kuuluvad kaubamajad, oksjonimaja Christie's, Yves Saint Laurent ja Gucci moemajad.

Mees ise kiitleb, et mõõtmatust rikkusest hoolimata on ta ainsaks haridust tõendavaks dokumendiks autojuhiluba.

Noorim rikkur on 1997. aastal mõrvatud Gianni Versace 13-aastane nõbu Allegra, kellele onu pärandas 1,85 miljardit eurot.

1000 kuld- ja 500 plaatinaplaadi omanikust Hispaania veteranlauljal Julio Iglesiasel on varanatukest 480 miljoni euro eest.

Vormelipiloot Michael Schumacheri rikust hinnatakse samuti 480 miljonile, mis annab 400 nimekirjas 352. koha.

Schumacheri kaudne leivaisa, vormel-1 sarja korraldaja Bernie Ecclestone on aga 3,7 miljardiga rikkam, kui näiteks Briti kuninganna Elizabeth II.

Euroopa jõukaim monarh on Liechensteini prints Hans-Adam 4,73 miljardi euroga.