Etendus räägib sellest, kuidas vahel piisab sellest, et süda rindu ja julgus kokku võtta, üks samm teha ning ammused unistused täituvadki.

Tuur kestab ajavahemikus 8. juuni kuni 22. juuni, algab Tallinnast ja lõppeb Laulasmaal ning vahapeal sõidetakse Eestimaale ligi 900 km ring peale. Etendusi anname praeguste plaanide kohaselt 17 eri paigas (alustame Tallinnast), igal õhtul on üks etendus, nädalvahetustel ka mõnikord päeva jooksul kaks, aga iga etendus toimub erinevas kohas.

Eriliseks teeb ettevõtmise see, et Tiina sõidab läbi Eesti, mängukohast mängukohta ehtsal traktoril, mille suurim kiirus on 40 km/tunnis. Traktor on ühtlasi ka Tiinale lavaks ja selle traktori võimaldab meile Stokker Agri.

Lisan ka alustavat informatsiooni, tutvustavad/pressitekstid on veel valmimisel!

TIINA TAURAITE TRAKTOR

Autor, lavastaja ja esitaja (ja traktorist): Tiina Tauraite
Korraldaja: MTÜ Kolhoos

Lavastusest:

- "Tere Tiina, pole ammu näinud! Kuidas läheb, mis teed?"
- "Kuule, kooli läksin!"
- "Tõesti? Näitekunsti magistrisse, jah?"
- "Ei, tead, taimekasvatust läksin õppima, Olustverre!"
- "Oot, misasja? Kuhu? "
- "Põllumeheks, noh, õpin. Olustveres,"
- "Ma ei teadnudki, et Krahlil nii halvasti läheb...et pead lausa uue ameti õppima..."
- "Ei, ega Krahlil lähegi nii halvasti, ma rohkem enda jaoks..."
- "Kas lasti töölt lahti?"
- "Ei, ma olengi ju tegelikult vabakutseline, kõik on korras!"
- "Aa! Näitlemisest siiber, jah?"
- "Ei, näitlemisest ka siiber ei ole, kavatsen edasi näidelda! Tõesti, ainult enda jaoks läksin õppima!"
- "Mis juhtus siis?"
- "Ega juhtunudki, mõtlesin lihtsalt midagi juurde õppida..."
- "Milleks sulle seda vaja on?", "Miks sa oma aega raiskad?", "Mis sul viga on?"

See on väljavõte Tiina Tauraite autobiograafilisest mononäidendist tööpealkirjaga “Traktor”. Soovime lavale tuua loo, mis räägib teekonnast ja katsumustest ühe ammuse unistuse teoks tegemisel.

Tiina Tauraite: "2012. aasta suvel täitus minu kauaaegne unistus - sain Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist põllumajandustöötaja diplomi ehk lihtsamalt öeldes põllumehepaberid. See imestas nii mind kui ümbritsevaid, olen ju 15 aastat tegutsenud näitlejana. Kui Anu Lamp palus mul sügisel Draamafestivali raames üles astuda millegi lõbusaga, tekkiski idee rääkida õpingutest laiemale üldsusele.

Nüüdseks olen kirjutanud kogetust mononäidendi, paljastades tagamaid ja tagajärgi, tulemuseks lustakas ning eneseirooniline lugu, sellest kuidas Tiina Tauraite põllumeheks õppis. Publikut võiks see kõnetada eelkõige unistuste täitumise küljest, sest unistused on meil kõigil ning sisimas loodame ka nende täitumist. Soovin oma lugu jutustades publikule meenutada, et vahel on senise salaunistuse realiseerumiseks vaja vaid väikest tõuget, ühtainust sammu. Ja hirm läbikukkumise ees - see käib asja juurde!

Plaanin tükki lavastada nii, et laval olen koos oma unelma, traktoriga.
Seekord ei kutsu ma publikut Von Krahli teatrisse, vaid sõidan publiku juurde ise, loodetavasti sellesama traktoriga.
Tallinn, Rakvere, Ebavere, Kuremaa, Ülenurme Põllumajandusmuuseum, Tartu Hansa Hoov, Elva lauluväljak, Põlva, Võru, Sangaste, Viljandi, Olustvere, Pärnu-Jaagupi, Märjamaa, Riisipere, Saue, Laulasmaa on hetkel mängupaikade valikus nimekirjas, kokku teeb see umbes 900 km (traktori)sõitu!

Õnn on algajate poolel. Esimest korda olen kirjutanud loo, esimest korda soovin astuda publiku ette toetava ansamblita ja seda kõike (esimest korda elus) algaja traktorijuhina. Kõlab nagu hea algus!"

Facebook saab olema: facebook/kolhoosiklubi
Toetajad hetkel Stokker Agri, John Deere Eesti ja Kultuurkapital.
Koostööpartneriks on ka raadio Elmar, kes reklaami aitab teha.