Ootuspäraselt oli suurimaks kuluks hotellid ja majutus seoses presidendi töövisiitidega ning kaarditehingutest koorus väljas, et üks kriteerium, mida Toomas Hendrik Ilves armastas ja mille järgi hotelle valiti, oli jõusaal. Mõnikord tuli selle eest siiski eraldi maksta.

“President Ilves oli väga sportlik ja see oli täiesti standard, et me isegi valisime hotelle välja selle järgi, et seal kindlasti oleks sportimisvõimalus. See aitas tal sisse saada sellesse ajavööndisse — see, et selle eest riik on maksnud…Ma arvan, et muus hotellis oleks see võib-olla hinna sees,” seletas endine Vabariigi Presidendi kantselei direktor Siim Raie.

Näiteks käis Ilves 2013. aasta septembris New Yorgis toimunud ÜRO üro Peaassambleel, ent kohale sõitis ta juba paar päeva varem, sest oli kutsutud miljardär George Sorose pulma. Arvetelt on näha, et just pulma eel ja järel käis Ilves trennis, mille eest tasuti riigi krediitkaardiga.

“George Sorose pulmas pidi president Ilves jätkuvalt ärkvel ja väga terav olema ning jätkuvalt president olema,” muigas Raie.

“See on võib-olla tõesti nii ja naa. Eks me päeva lõpuks ju tahame, et meie president näeb hea välja ja oleks heas vormis. Uskuge mind, visiidid on väga pingelised ettevõtmised,” ütles endine Vabariigi Presidendi kantselei direktor Alo Heinsalu.

Raie sõnul tuli ette ka olukordi, kui hotellis ei olnud jõusaali ning käsundusohvitserid kandsid oma pagasis kaasas väikest sangpommi.

Kas sangpommid võivad olla seletuseks sellele, et VPK krediitkaardiga maksti korduvalt lennujaamades pagasi ülekaalu eest, millest kõige jahmatavam näide pärineb möödunud aasta aprillist, kui USA visiidile suundudes oli lisapagasi arve lausa 565 eurot?