Erko, kuidas sai Sinust modell?

Tagantjärele mõeldes on see päris naljakas lugu. Umbes 3-4 aastat tagasi tegi mu tädi ettepaneku, et ma võiksin modellindust proovida.

Esimese hooga ma naersin selle üle ja tundsin, et see ei ole kaugeltki minu jaoks, kuid samas tekitas natukene ka huvi. Lähedaste ja eriti oma tollase tüdruksõbra õhutusel andsin lõpuks oma nõusoleku ja mu tädi saatis mu pildid EMA modelliagentuuri.

Paar päeva hiljem võeti minuga EMAst ühendust ja kutsuti mind agentuuri. Mõned nädalad hiljem tehti minuga esimesed pildid ja nii kõik tasapisi algaski.

Tegin mitmeid showsid ja pildistamisi Eestis ja kooli kõrvalt oli see tore. Ühel hetkel tundsin, et ma tahaksin midagi suuremat proovida ja olin Eestis elamisest natukene väsinud.

Rääkisin EMA modelliagentuuriga korduvalt sellest, et tahaksin käia ka välismaal proovimas, kuid me ei saanud kuidagi omavahel asju selgeks ja ühel hetkel otsustasin agentuuri vahetada.

Liitusin sel suvel AL modelliagentuuriga ja see oli parim otsus, mille siiani teinud olen. Olles umbes 2 nädalat nädalat vaid nende ridades olnud, ütlesid nad, et mul on agentuur Milanos ja sügisest oodatakse mind sinna ning kõik kulud tasutakse.

Kaua oled olnud Milanos ja mida olen teinud tööalaselt?

2012. aasta oktoobris saabusingi Milanosse, kuid umbes kuu ajaga ei õnnestunud mul ühtegi tööd saada, sest mu book (pildiraamat) ei olnud tugev ja ega Eestist polnud materjali väga palju kaasa võtta.

Minu agentuur Itaalias, Urban Model Management, organiseeris mulle siin ühe pildistamise ja juhuslikult oli fotograafiks Eestist pärit mees, kes on Milanos fotograaf. Ma olin üllatunud - ta tegi oma tööd väga hästi ja teadis, mida ta teeb. Pärast pildistamist oli mul natukene rohkem pilte book-is ning tekkis ka töid.

Kaks korda pildistasin Milano online-kauplusele, edasi hakkasin igapäevaselt töötama Etros online-kaubamajale ja samaaegselt tegin vahel öösiti ka teisi töid.

Tegin kampaania "Two Italian boys" ja reklaamklipi Durexile ning Milan Fashion Weekil võtsin osa Philipp Pleini moeshowst. 

Olen oma tegemistega väga rahul, sest olen alles uus nägu, kuid mul on pidevalt töid. Mõelda, kui palju on siin linnas modelle, kes pole kordagi tööd teinud...

Tundub, et märtsis viib tee mind edasi Aasiasse.

Milline on Sinu argipäev?

Peaaegu iga päev on erinev. Nädalavahetused on sageli vabad ja antakse aega puhata. Kui olen mõne töö saanud, siis tuleb mõnikord ka nädalavahetustel töötada muidugi.

Üldiselt tuleb päevad läbi castingutel käia ja mööda linna väga palju liikuda.

Milanosse jõudes ei tundnud ma siin kedagi, kuid inimesed on siin avatud ja väga kerge oli tuttavaid leida, kuid mitte kohalike seas, sest enamasti nemad inglise keelt ei mõista.

Praeguseks on mul tekkinud palju toredaid inimesi mu ümber, kellega on hea aega veeta.

Esimesel nädalal Milanos üllatas mind ka Katrin Kuldma, kes oli siin ja kutsus mind õhtusöögile.

Milline on seni olnud Sinu nimekaim töö?

Ma arvan, et tähtsamaid on kolm: Philipp Pleini show Milan Fashion Weekil, Two Italian Boys kampaania ja Durexi videoklipp. Viimane bränd on eestlastele kindlasti kõige tuntum.

Eestis oli mul erinevaid pildistamisi ja moeshowsid. Regulaarselt olen pildistanud Prisma kataloogi ja löönud kaasa neli või viis FIBIT-it. Eesti disaineritest olen ilmselt kõige rohkem töid teinud Katrin Kuldmale ja Oksana Tanditile, kes on ühtlasi ka minu absoluutsed lemmikud Eestis.

Eestis oli suurim töö Tallinna Kaubamaja jaoks, kui lendasime Prantsusmaale kampaaniat pildistama. Nädal tööd ja puhkust üheskoos - see oli tore!

Kuidas end Milano moemaailmas tunned?

Ei hakka üldse keerutama - esimesed kaks nädalat oli raske. Oli raske ja kõik oli uus ning võõras. Peale seda hakkasin end juba paremini tundma ja harjuma kõige uuega. Muutusin järjest enesekindlamaks ja praeguseks võin rahuliku südamega öelda, et tunnen end väga koduselt.

Kes maailma meesmodellidest võiksid olla Sinu eeskujud?

Ma üldiselt ei vaata kellelegi alt üles ja eeskujusid mul eriti ei ole. Mulle meeldib ikka asju omamoodi teha ja enda rada kõndida.

Phillip Pleini show:
(Erko on esimese rea keskel)