Ajaleht MK-Estonija kohtus Irinaga ja püüdis sellele loole valgust heita.

Serovi advokaadi Andrei Ljamzini sõnul kirjutas Irina ise alla loale lapse Eestist minema viimiseks ning ei võtnud augusti lõpust kuni detsembrini, kuni kohtuotsuseni, lapsega ühendust, kuigi väljasõiduloale oli kirjutatud otsenumber, kuhu Irina oleks võinud helistada.

Irina ja Aleksei kohtusid 2002. aastal, kuid lähedased suhted tekkisid neil alles kuue aasta pärast, kui mõlemad läksid oma eelmistest partneritest lahku. Irina sünnitas tütre Polina ja 2013. aastal nad abiellusid. Eelmisel aastal aga läksid lahku.

Irina sõnul varastas Aleksei lapse. Ta väidab, et oli notariaalne kokkulepe, mille järgi võis Aleksei tütre kümneks päevaks enda juurde võtta ning pidi sellisest soovist viis päeva ette teatama.

Ühel esmaspäeval sõitis Aleksei Irina sõnul ette teatamata Tallinna ja palus last kuni reedeni. Neljapäeval lendas aga lihtsalt minema. See juhtus Irina sõnul 25. septembril. Irina väidab, et Aleksei valetab kõige kohta, mis puudutab kokkulepet.

Eesti õiguskaitseorganid teatasid Irina sõnul, et ei saa midagi teha, kui laps ei ole Eestis.

Aleksei kodulinnas Ivanovos toimus aga kohtuistung, kus otsustati lapse hooldusõigused ainuisikuliselt Alekseile anda ning et lapse elukoht on vanaema juures Ivanovos. „Arvake kolm korda, kes on Ljoša Ivanovos?“ kommenteerib seda Irina. „Venemaa kohtusüsteemi kohta on kõik selge.“

Mida Irina edasi kavatseb teha, ta ei ütle. „Ma ei ava oma kaarte,“ teatab ta.

Lihtsalt Moskvasse tütrega kohtuma lennata Irina ei saa, sest pole teada, kus ta on. Kohtu poolt määratud elukoht on Ivanovo. Aleksei on temaga kord Tais, kord Dubais, kord Courchevelis.

„Väljapääsmatuid olukordi ei ole ja kõik lõpeb sellega, et me oleme Poljakesega taas koos ja meenutame seda lahusolekut nagu õudusunenägu,“ ütleb Irina lõpetuseks.