Mis oli teie esimene töökoht ja kirkaim mälestus sellest?
Päris esimene kontoritöö oli mul Londonis Madame V nimelises pesufirmas. Enne seda polnud ma üheski pesufirmas töötanud. Astusin esimesel päeval kontorisse sisse ja nägin ühel pool pesus naisi, teisel pool politseinikke. Mõtlesin, et kuhu ma täpselt sattunud olen ja mis siin toimub. Tuli välja, et modellid olid kontoris uute pesumudelite proovimiseks ja öösel olid neil kontoris vargad käinud. Sain aru, et telgitagused ei olegi nii glamuursed.

Mis on kõige kaalukam asi, mida mõni ülemus, alluv või kolleeg on teile elus õpetanud?
Käitu teistega nii, nagu sa tahad, et sinuga käitutakse. Ükskõik mis positsioonil sa ka ei ole, alati peab olema viisakas ja ennast selgelt väljendama.

Kui saaksite noorele tööelu alustavale iseendale midagi soovitada, siis mis see oleks?
Ole julgem! Julge mõelda ja öelda.

Palun nimetage kolm asja, mida töö on teile õpetanud.
Vastupidavust, koostöövõimet ja sellest rõõmu tundmist.

Milline on olnud teie kõige ohtlikum või pingelisem tööalane juhtum?
Ühes Londoni pesufirmas oli minu ülemuseks prantslanna, kes maandas kõik oma pinged minu peal. Ma ei tahtnud tööle minna, sest teadsin, et ükskõik kui palju vaeva ma ka ei näe, leiab ta põhjuse mind noomida või läbi sõimata. Reede õhtuti läksin tavaliselt nuttes koju, sest ta eesmärk oli ka minu nädalavahetus ära rikkuda. Mis aga selle loo kõige kurvemaks tegi, oli see, kuidas personaliosakond üritas meid lepitada, kasutades mõlemalt saadud konfidentsiaalset infot. Kui ma selle ära tabasin, sain aru, et pean enda eest hoolitsema. Andsin lahkumisavalduse sisse ega vaadanud kordagi tagasi.

Missugused töised harjumused on aidanud kaasa edu saavutamisele?
Mul on lihtne reegel nii endale kui ka oma kolleegidele - asjad peavad lihtsalt tehtud saama. Inimvõimetel on piirid, nii et seades realistlikke eesmärke ja samm sammu haaval rahulikult nende poole liikudes on võimalik selles kiires ja hullumeelses maailmas toime tulla.

Millise(d) soovituse(d) annaksite alustavale ametikaaslasele?
Küsi, kõike ja kõigilt. Nii saab kõige kiiremini adekvaatse pildi olulistest asjadest.