Koos Illar Hallastega läks televisiooni ka Toomas H. Liiv, kelle idee oli ETV ekraanil vaidlus maha pidada.

Saade "Otseliin" muutus “Santa Barbara” vääriliseks menusaateks. Ülikonnas Illar Hallaste laekus kohale koos Toomas H. Liiviga. Juba enne saate eetrisse minekut võttis kirikumees kallist nahkmapist välja raamatud “Kati anekdoodid”, mida tema kaheksa last öö läbi isale kirjutada vorpisid ja jagas neid vasakule-paremale.

”Teeme nii, et alguses räägin mina kaks minutit ja siis Murutar ja lõpuks saab kumbki kaks minutit nii rääkida, et keegi ei sega,” nõudis Hallaste enne saadet. Saatejuhid Jaana Padrik ja Sulev Valner keeldusid ja kohe, kui saade algas, küsis Hallaste Sulev Valnerilt, kas too on Katiga maganud.

Ajakirjale Favoriit lugu kirjutades ajakirjandusliku eksperimendi korraldanud Kati Murutar ja kirikuõpetaja kohalt tagandatud Illar Hallaste kraaklesid saates nagu kaks külma saanud ja hääle kaotanud varest. Seda vaadendit on nimetatud Eesti teleajaloo värvikaimaks vastasseisuks, mis lõppes paljudele osalejatele traagiliselt.

Väitluse kaotas Hallaste, kes jäi ilma vaimuliku staatusest, poliitikukarjäärist ja ajakirja Kroonika andmetel veel ka ligi poolest miljonist kroonist, mille pidi suhtekorraldaja Liivile välja käima.

Pärast saadet käisid ka Toomas H. Liivi käbarad kehvasti, sest mees kaotas kliendid ning jäi võlgadesse.