"Kuni siiamaani, et käisin postipakki saatmas ja saare mees ronis oma kaubikust välja ja ütles. "Ah nõnna need pommid sinna posti saavadki." Ma ei tohi enam pakki ka saata," naeris Kätlin. "Tunnetan, et inimesed on närvis ümberringi ja vataavad kummaliselt."

"See ei üllata mind, aga see on kurb. Eesti inimene on väga tolerantne, aga nüüd inimesed õudsalt kardavad ja see tekitab paanikat ja nad on valmis isegi kallale minema. Selliseid asju pole kunagi varem meil Eestis juhtunud," rõhutas ta.

"See on teadmatus, mis tekitab hirmu. Meediakuvand on negatiivne. Halba kuvandit loob vähemus, kes ilmselgelt ei tunne islamiseadust. Neile on tehtud ajuloputus ja neile on teised eesmärgid," selgitas Hommik-Mrabte. "Miks me nimetame neid ISIS - islamiriik? Nimetame neid non-islamic-non-state (mitte-islami-mitte-riik) See kinnistab inimestes mõtet, et nad ongi moslemid."

Ta usub, et pagulasteemaga on vaja kaasata ka kodanikualgatust. "Kui inimesed aitavad kaasa, siis läheb lihtsamaks," oli Hommik-Mrabte lootusrikas.

Jaga
Kommentaarid