20. jaanuar 1936 sai Suurbritannia uue kuninga - Edward VIII. Kuningas polnud selleks ajaks endale sobivat abikaasat leidnud ja nii olid tema saatjateks sageli hoopis abielunaised. Üks tulevase kuninga arvukatest armukestest tutvustas mehele mustade juustega ameeriklannat Wallis Simpsonit. Just temast sai kroonprints Edwardi kõige skandaalsem armuke ja hilisem abikaasa. Mees kinkis Wallisele hinnalisi juveele ja võttis ta kaasa oma muinasjutulisse ellu, kus koos saatjaskonnaga reisiti mööda maailma. Paraku oli Wallisel üks viga - ta oli abielus (juba teist korda) ja seega peeti ilmvõimatuks, et kuningas võiks abielluda lahutatud naisega. Edwardi afäär ameeriklannaga jõudis nii kaugele, et MI5 hakkas paari suhte iseloomu uurima ja analüüsima. Salateenistuse üks raport ütleb: "paistis, et POW (Prince of Wales Walesi prints) on täielikult naise käpa all." Sosistati, et naine valdas voodis erilist armukunsti, mis ajas troonipärija hulluks.

Wallis või troon?
Sellegipoolest Wallis lahutas oma abielu ja paar lootis, et nad saavad abielluda ja Wallisest saab kuninganna. 1936.aasta novembris kohtus Edward peaminister Stanley Baldwiniga ja ütles, et soovib Wallis Simpsoniga abielluda. Peaminister andis vastuseks kuningale kolm valikut: abielust loobumine, Wallisega abiellumine ministrite tahte vastaselt või troonist loobumine. Ministrite tahte vastaselt abiellumine oleks viinud põhiseadusliku kriisini. Kuningas kirjutas troonist loobumise aktile alla 10. detsembril 1936 oma kolme venna, Yorki hertsogi, Gloucesteri hertsogi ja Kenti hertsogi juuresolekul. 11. detsembri õhtul pöördus Edward, tituleeritud prints Edward, Briti rahva poole raadioülekandes. Troonist loobumise kohta lausus ta kuulsad sõnad: "Ma olen leidnud olevat võimatu kanda kuningaks olemise kohustuste rasket koormat ja vabastan end sellest ametist, kuna ma sooviksin seda teha [kuningas olla] koos naisega, keda ma armastan."
Pärast troonist loobumist lahkus Edward Prantsusmaale, saades Wallisega kokku alles mitme kuu pärast, kui naise lahutus jõustus. Tema vend, Yorki hertsog, tõusis troonile kui kuningas George VI ja tolle tütrest printsess Elizabethist sai troonipärija, kes valitseb tänaseni.

Vana saabas
Edward ja Wallis elasid Prantsusmaal ja nendest said säravad seltskonnatähed, kes pidasid oma valdustes uhkeid pidustusi ja andsid külalistele luksuslikke õhtusööke. Samuti armastasid nad New Yorki, kus Wallis Simpsonist sai moeikoon, kelle rõivaid jäljendati ja kelle juveelikogu täienes iga aastaga. Paljude brittide jaoks jäi omakorda mõistatuseks, miks loobus Edward troonist naise pärast, kes meenutas vana saabast. Paraku jäi naine alati Edwardi südamesse ja mees oli Wallisest lausa sõltuvuses. Üks paari sõber kirjeldab, et ta käis nendel külas paar aastat enne Edwardi surma. "Kui Wallis läks teise tuppa ja jäi sinna pisut kauemaks, lonkis Edward talle õige pea järele. See oli uskumatu suhe. Mees oli naisest justkui terve elu sõltuvuses."
Edward suri 28. mail 1972 Pariisis kõrivähki ja ta maeti Inglismaale, Frogmore'i kalmistule Windsori lossi lähedal. Hertsoginna suri neliteist aastat hiljem, 24. aprillil 1986 Pariisis. Ta maeti oma abikaasa kõrvale, hauakivil on lihtsalt kirjas Wallis, Windsori hertsoginna.