Savisaare sõnul peabki seetõttu neid Tallinna ja kogu Eesti kultuurielus nii tähtsaid daatumeid — Birgitta Festivali kümnendat ja Tallinna Kammerorkestri kahekümnendat aastapäeva ning maestro Eri Klasi 75. sünnipäeva — käsitlema koos, ühtse tervikuna. „Eri, su hing on noor! Soovin Sulle igast päevast palju õnne ja rõõmu!,“ ütles Savisaar.

„Austatud Tallinna Vapimärgi kavaler, Tallinna aukodanik ja Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia laureaat, Birgitta Festival, Sinu ammune idee ja unistus on saanud meie kultuurielu üheks tähtsündmuseks,“ rõhutas Savisaar. „Mitmežanriline muusikafestival, ainukene omalaadne meie maanurgas on saanud elujõu ning kogub jõudsalt rahvusvahelist tunnustust.“

Savisaar tunnustas auväärset juubilari sellegi eest, et lisaks kõigile muudele kohustustele on ta võtnud südameasjaks püstitada mälestusmärk Georg Otsale. „Inimesele, kellel oli tähtis roll Sinu elus ja kelle loominguline pärand on hindamatu väärtusega meie teatri- ja muusikaloos.“

Birgitta festivali lõpetasid suurejoonelised kontserdid, millega tähistati legendaarse dirigendi, festivali hinge Eri Klasi 75. sünnipäeva. Ooperimuusikaõhtu sisustasid armastatud aariad ja ansamblid, mis vaheldusid videolõikudega maestro elust ning katkenditega Birgitta festivali lavastustest läbi aastate. Kõlasid Bizet´, Mozarti, Tšaikovski, Verdi, Puccini, Gershwini jt. muusika.

Juba kümnendat korda toimunud Birgitta festival toob igal aastal publiku ette teoseid, mida enne pole Eestis kuuldud ja nähtud ning tutvustab maailma muusikateatri erinevaid žanre.