“Ma tean, et inimesed ei nõustu minuga, aga seniks kuni kellelgi pole ühtegi relva, peavad need kõigil olema. Ma ei taha, et selline asi võiks korduda ja kõigile peab elus püsimiseks andma parima võimaluse,” tõdes Hughes. Rokkar põhjendas, et Prantsusmaa range relvapoliitika pole veel ühtegi elu päästnud, vahendab DailyMail.

Pärast Pariisis toimunud terrorirünakut ei julge Eagles of Death Metali laulja enam relvata ringi liikuda: “See on nõme ja ma pole paranoiline. Ma pole kauboi, aga ma tahan valmis olla.”

Täna õhtul annab Eagles of Death Metal Pariisis uue kontserdi

Rock’n’roll on minu jaoks alati lõbus olnud ja ma ei lase seda endalt ära võtta. Ma arvan, et meil on vaja koos lõbutseda, et see juhtum selja taha jätta. Muidu jälitab see meid terve ülejäänud elu,” ütles Hughes ja lisas, et pole juhtunust saadik oma emotsioone suutnud kontrollida.

Hughes tunnistas, et tema õlule pandud ootused hirmutavad teda väga. “Ma mõistan, mida tunnevad need inimesed, kes ei saa tulla."

“Ka bändi kaasasutaja Josh Homme loodab, et kontsert aitab neil emotsionaalselt taastuda: “Ma loodan, et ma saan lavale astuda ja olla tugevam, kui ma hetkel olen. Ma ei taha kõigi ees kildudeks puruneda — see on mu suurim hirm. Esinemine on minu jaoks teraapia.”

Mehe sõnul on nad nii palju armastust ja toetust saanud, et see kõik on tema jaoks lausa koormav. “Ma ei taha kedagi alt vedada,” seletab Homme.

Mitmete veresauna üle elanud fännide jaoks on see samuti 13. novembril alguse saanud õudusunenäo lõpetamine. Terroristide saabumise hetkel esireas olnud 42-aastane Helene loodab, et bändi taasnägemine toob talle rahu.

Teised fännid pole aga kindlad, kas kontserdile minna või mitte. 29-aastane Guillaume Munier, kes elas veresauna üle tualettruumis peidus olles, ütles: “Ma lähen kontserdimajja, aga ma ei tea, kas ma suudan siseneda.”

Tänases kontserdipaigas viibib kohal 30 vabatahtlikku nõustajat ja psühholoogi. Bataclandi ohvrite tugigrupi eestvedaja Carole Damiani hoiatas, et mõned inimesed võivad kontserdil paanikasse sattuda. Tema hinnangul võivad füüsiliselt haavatud fännid olla küll vigastustest paranenud, kuid vaimsed armid on hetkel veel liiga värsked.

“On üks asi, kui ainult üks inimene on paanikas, aga kollektiivne paanika on midagi muud. Samale kontserdile minnes satuvad nad sarnasesse sensoorsesse atmosfääri, mis võib trauma valla päästa,” manitses psühholoog. “Keegi ei tohiks ennast petta mõttega, et kontsert ravib nad terveks ja kõik saab korda.”