1. Millal?

Pulmad peetakse juba homme, 29. aprillil. Päev on Inglismaal selleks puhuks täiesti vabaks tehtud. Tseremoonia ise hakkab kell 11, kuid ülekanded sündmuskohalt hakkavad tunduvalt varem.

2. Kus?

Tseremoonia toimb Westminster Abbeys, kus on kroonitud kõik Briti monarhid alates 1066. aastast. Samas kohas on toimunud ka teisi kuninglikke pulmi. Teiste seas on kirikus abiellu astunud toonane printsess Elizabeth (Liz II) ja Philip (1947), printsess Anne ja Mark Phillips (1973) ja prints Andrew ja Fergie (1986).

3. Kuidas pulmaülekandest osa saada?

Pulmamelu kantakse üle kogu maailmas. Lisaks BBCle, CNNle ja teistele tuntud uudiskanalitele näeb pulmatseremoonia otseülekannet ka ETVs, algusega kell 11.

4. Mis tseremoonial tehakse?

Kate Middleton saab oma sõrme uhke pulmasõrmuse, kuid prints William on otsustanud oma sõrmusest loobuda. Pidulikul sündmusel puhuvad trompetid ning esineb Londoni kammerorkester koos Westminster Abbey ja kuningliku kooriga. Kõlavast muusikast valmivad ka CDplaadid ning isegi kassetid, mis ilmuvad müügile 5. mail

5. Kus saab Kate'ile lippu lehvitada?

Kate Middleton sõidutatakse kohale läbi Whitehalli ja Parlamendiväljaku, saatjaks valveparaad hobustel.

6. Milliseks kujuneb kuninglik pulmapidu?

Pärast tseremooniat on Kate'i ja Williami pere ja sõbrad oodatud kuninganna poolt lõunasöögilauda. Seejärel toimub prints Charlesi korraldatud õhtusöök ning seejärel on peo aeg.

7. Kes on pulma kutsutud?

1900 inimest on saanud kutse tseremooniale, 600 lõunale Buckinghami paleesse ja 300 külalist on oodatud ka õhtusele peole, kus viibivad nii Briti kuninglikud kui Middletoni perekond. Teadaolevalt on pulmakutse saanud ka mitmed kuulsused, nagu näiteks David ja Victoria Beckham, Elton John ja David Furnish, Guy Ritchie, Clive Woodward ja Rowan Atkinson.

8. Kui palju pulm maksab?

Hinnanguliselt 50-100 miljonit naela, millest suurema osa maksavad kuninglikud ning Kate'i vanemad. 

9. Kuidas rahvas kuninglikku pulma tähistada võiks?

Suurbritannia peaminister David Camron on öelnud, et tema poolest võib linnarahvas kasvõi laudadega tänavale tulla ja suurest peost ka enda peo teha! Ilmselt ta siiski unustas, et kuningas ei ole tema ...

10. Millist kleiti Kate kannab?

See on kõigist kõige suurem küsimus, kuigi selgeks saab see alles homsel tseremoonial. Kuulujutte kleidi autori teemal on mitmeid, küll räägitakse, et oma panuse on andnud nii Sophie Cranston, Daniella Helayel, Phillipa Lepley, Sarah Burton, Bruce Oldfield ja Jasper Conran. Oldfield on koguni väitnud, et Kate kannab päeva jooksul kolme erinevat kleiti. Saame näha!