Hommikupoolikul oli kõigil ERRi töötajatel ja lähedastel ning sõpradel võimalik Rannamäega avalikul talitusel hüvasti jätta. Kohale oli tulnud palju avaliku elu tegelasi, rahvusringhäälingu töötajaid ning ka Aarne lähedasi ning sõpru.

Kell 12 algas aga stuudios leinatalitus, mis lähedaste soovil toimub ilma kaamerate-fotograafideta, kohale jäävad ainult ametlik fotograaf ja "AK" kaamera. Rannamäe sängitatakse mulda Pärnamäel, kus toimub tseremoonia samuti vaid lähedaste keskel.

Aarne Rannamäe lahkus meie hulgast 10. septembril 2016.

Aarne sündis 10. mail 1958 Tartus. 1976. aastal asus Aarne õppima Tartu Ülikoolis ajakirjanduse erialal. Juba siis sai tema eriliseks huviks välispoliitika. Lõpetanud 1981. aastal ülikooli, tuli Aarne tööle ETV-sse.

1980-ndatel oli Aarne tööks ETV-s ühiskonnaelu ja välispoliitika saadete juhtimine ("Rahvusvaheline panoraam", "Vaatevinkel", "Ajapilt" jne) .

1990-ndatest on Aarne olnud seotud "Aktuaalse kaamera" meeskonnaga, juhtides ka 1990-ndate teisel poolel toimetust. Kuni tänaseni oli Aarne juhtida "Aktuaalse kaamera" välisuudiste töö.

Lisaks juhtis ta ETV-s aastast 2007 saadet "Vabariigi kodanikud" ning oli ka üks "Välisilma" saatejuhte. Samuti oli ta Vikerraadio populaarse saate "Rahva teenrid" üks saatejuhtidest.

Oma särava ajakirjandusliku tegevuse eest on Aarnet tunnustatud Vabariigi Presidendi poolt Valgetähe V Klassi teenetemärgiga (2007) ja ERR-i ajakirjanduse kvaliteedi kõrgeima autasu, Valdo Pandi nimelise preemiaga (2008).

Jaga
Kommentaarid