22. august - Kroonika paljastab läinud aasta augusti öös pildid ja video Evelin Ilvest koos prantslasest playboy Twenty Centi ehk Vinziga kohvik Komeedi rõdul suudlemas.
LOE LISAKS: Piinlik, Evelin! Abielus esileedi murdis presidendile truudust ja suudles Tallinna kohvikus oma noort kaaslast

22. august - Avaldub, et päev pärast kirglikku ööd ilmus Evelin Ilvese Facebooki seinale vallatu rannapilt, kus ta väidetavalt mõnules koos Manna La Roosa restorani meeskonnaga.
LOE LISAKS: Komeedi terrassilt otse Pärnu randa? Evelin Ilves postitas kirgliku öö hommikul Facebooki lõbusa foto

22. august - Evelin Ilves võtab süü omaks. LOE LISAKS: Evelin Ilves võttis süü omaks: palun andestage, kellele olen haiget teinud

22. august - TV3 "Seitsmesed uudised" tegid juttu paari Evelin Ilvesega koos Komeedi terrassil pidutsenud pealtnägijaga, kelle kaudu ilmnes veel teinegi tõsiasi - esileedi vihtus lisaks salapärase noormehega jala keerutamisele ja suudlemisele tantsu veel teisegi mehega.
LOE LISAKS: VAATA: Evelin Ilves keerutas skandaalsel patuööl jalga veel teisegi mehega!

23. august - Samal ajal, kui Kadriorust ei olnud Kroonika artikliga lahvatanud Evelin Ilvese suudlemisskandaali kohta midagi kosta, sõitis Delfile teadaolevalt presidendiproua välismaale. President Ilves oli samal ajal saabumas Lätist. LOE LISAKS: Lahkus kodumaalt: Evelin Ilves sõitis pärast skandaalset võõra mehega suudlemist välismaale

24. august - President Ilves astus üles Balti keti 25. aastapäevale pühendatud pidustustel Lilli piiripunktis ja Viljandis. Presidenti saatis poeg Luukas Ilves.

Evelin Ilves, kes ehk oleks muidu samuti abikaasat pidulikel sündmustel saatnud, lahkus samal päeval koos tütrega Eestist.
LOE LISAKS: PÄEV PÄRAST SKANDAALI: President Ilves väisas Balti keti pidustusi ja pidas kõnesid, kõrval poeg Luukas

24. august - Kroonika esikaanel figureerinud esileedi Evelin Ilvese teod ei olevat presidendi ajakava kuidagi kõigutanud. Riigipea väisab kohusetundlikult ja üsna rõõmsameelselt kõiki planeeritud vastuvõtte. Tänasel kodukaunistajate auhindamisel oli Toomas Hendrik Ilvese saatjannaks sisenõunik Heli Suvi, kellega president midagi elavalt arutles.
LOE LISAKS: PILTUUDIS: President Ilvest saatis tänasel kodukaunistajate visiidil sisenõunik Heli Suvi

27. august - Pärast seda, kui rahvas nägi Evelin Ilvese kirglikku suudlust peoloom Twenty Centi ehk Vinziga, pages presidendiproua teisele poole ookeani. 22. augustil teatas Evelin Ilves Facebookis: "Mul on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud." Järgmisel päeval lendas ta koos tütrega Saksamaa kaudu Ühendriikidesse, vahendas Eesti Ekspress.

Pikk välisreis polnud proua Evelinil kavas. Kuid pingelistel hetkedel tasus aeg maha võtta, tunnetel settida lasta, ning lapse saatmine sobis selleks väga hästi.
LOE LISAKS: Evelin Ilves pages koos tütrega Ameerikasse!

1. september - Toomas Hendrik Ilves sõitis Norra visiidile üksi. 
LOE LISAKS: Presidendi visiit Norrasse lüheneb Obama tõttu ja Evelin Ilves kaasa ei tule

1. september - Evelin Ilves, kes pärast suudlusskandaali Ameerikamaale närvi puhkama läks, oli tagasi kodumaal ja käis kapuutsi alla varjunult oma assistendi Maimu Sibritsaga kohvikus.
LOE LISAKS: Tagasi kodumaal! Evelin Ilves käis täna assistendiga kohvitamas

10. september - Evelin Ilvest nähti üle pika aja koos oma abikaasa Toomas Hendrik Ilvesega vanalinna restoranis Manna La Roosa. LOE LISAKS: Suhete soojenemine? Evelin Ilves käis Toomas Hendrikuga vanalinna restoranis

21. september - Toomas Hendrik Ilves külastas New Yorki, kus ta väisas fotofestivali.
FOTOD: President Ilves lendas teisele poole lompi ning külastas New Yorgi fotofestivalil eestlanna näitust

25. september - Presidendiproua Evelin Ilves külastas Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravikliinikut, samal ajal viibis abikaasa Toomas Hendrik Ilves ikka USAs. LOE LISAKS: FOTO: Evelin Ilves ilmus üle tüki aja taas kodumaal avalikkuse ette!

4. oktoober - Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves käisid neljapäeval koos restoranis söömas, kuid pealtnägija sõnul oldi teineteise vastu siiski pigem külmad. Ilveseid restoranis näinud inimese sõnul istuti vastakuti ja teineteist vaadati tõsisel pilgul. LOE LISAKS: Klaarivad suhteid? Presidendipaar käis nooblis restoranis, suhtlemist saatis külmus ja energilised žestid

9. oktoober - Pärast Evelin Ilvese kõmulist suudlusskandaali oli meedias liigelnud presidendipaarist koos vaid salaja tehtud paparatsopildid. 9. oktoobril jagas Vabariigi Presidendi Kantselei ametlikku pilti, millel on peal mõlemad - nii Evelin kui ka Toomas Hendrik, vastu võtmas leiba.
LOE LISAKS: FOTOD: Evelin ja Toomas Hendrik Ilves jäädvustati esimest korda peale skandaali koos ametlikule fotole

25. november - Presidendiproua Evelin Ilves ilmus Eesti rahvast üllatuseks üle pika aja taas ekraanil. Ta andis "Terevisioonis" intervjuu Urmas Vainole, puigeldes suve kohta käinud küsimustest eemale. 
Evelin Ilvese esimene avalik intervjuu: elu läheb edasi ja ma keskendun asjadele, mida tunnen ja oskan. Armastust tuleb ainult juurde!

23. detsember - President Toomas Hendrik Ilves keeldus ETV-le antud aastalõpuintervjuus kommenteerimast oma sel hooajal rambivalgusesse sattunud abielu. "Ma ei aruta selliseid küsimusi avalikult. Isiklik elu on isiklik elu," vastas president Ilves. LOE LISAKS: President Ilves jäi eraelu kohta lukku: ma ei aruta selliseid küsimusi avalikult

8. jaanuar - Presidendiproua Evelin Ilves oli võtnud pärast skandaalidega vürtsitatud aastat aja maha ja laadis akusid Kambodža päikese all. Publikule teada olevatel andmetel sõitis proua Ilves pärast pühi Kambodžale, kus võttis vastu ka uue aasta ja pidas maha hoogsa peo. LOE LISAKS: Presidendipaari suhe ikkagi karil? Evelin võttis uue aasta vastu Kambodžas

15. veebruar - Evelin Ilves pildistati ilma abielusõrmuseta. Presidendi kantselei pressiesindaja Piret Pert selgitab Õhtulehele, miks sõrmust sel päeval ei olnud, sest mõni päev varem ja päev hiljem see oli: "Evelin Ilves kannab abielusõrmust. Tol päeval, millele te viitate, jäi presidendi abikaasal pärast treeningut sõrmus korraks sõrme tagasi panemata. Sõnaga, ei mingit saladust."

Pert kinnitab ühtlasi ka kõigi kahtluste hajutamiseks, et Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves on abielus ning iseseisvuspäeva piduliku kontserdi ja sellele järgneva vastuvõtu kutsed läksid mõlema nimel ja nad võõrustavad peolisi 24. veebruaril kindlasti koos. LOE LISAKSGeotag coordinates (GoogleMaps)Miks nii närviline? Abielusõrmuseta Evelin Ilves ei suutnud kuidagi käsi paigal hoida

24. veebruar: üle pika aja esimene ja ilmselt ka viimane kord, kui Evelin ja Toomas Hendrik Ilves avalikkuse ees koos olid

17. aprill: presidendipaar teatab, et 2015. aasta 30. aprillil jõustub abielulahutus.