Bon Jovi sai 2011. aasta detsembris morbiidse vimka osaliseks, mille andmeil langes ta koomasse, viidi haiglasse ja lahkus siit ilmast südame seiskumise tõttu. Laulja kinnitas oma elusolekut Facebooki postitusega, mille tekst oli järgmine: “Taevas näeb väga New Jersey moodi välja!” Tehtud oli see jõulupuu taustal ning lisatud ka kuupäev (vt. artikli pilti)

Eddie Murphy langes netikriminaalide ohvriks üsna järjestikku — nii 2011. kui ka 2012. aastal. Mõlemad kuulujutud kasutasid ära sama legendi ehk Šveitsis toimunud lumelauaõnnetust, mis talt väidetavalt elu nõudis. 

Kanye Westile pühendati väga mitmeid R.I.P lehekülgi 2009.aastal oktoobris. Naljadele tegi lõpu tema tollane tüdruksõber Amber Rose, kes postitas oma sotsiaalmeedia lehtedele hoiatava sõnumi, mis andis mõista, et Kanye esiteks pole surnud ning teiseks, tal on perekond, kes temast hoolib ja sääraseid nalju ei salli.

Morgan Freemani juhtum jõudis lausa nii kõrgele tõsiseltvõetavuse tasemele, et tema järelhüüde levitamiseks häkiti sisse CNN online-portaali 2010.aasta detsembris. Tollase võlts-uudisnupu andmeil suri Freeman enda Burbanki kodus ja uudist jagati Twitteris massiliselt. Hiljem tunnistas uudisteportaal, et langes häkkerite ohvriks.

Joan Rivers kuulutati surnuks 2011.aasta septembris, kuid paljud tema kolleeg-koomikud tõmbasid teemale ruttu vee peale ja kinnitasid, et kuuldused ei vasta tõele. Rivers ise ka postitas vasturääkiva teate: “Ma sain täna Ottawas suurepäraselt hakkama ja ei pannud laval kordagi pange. Ma arvan, et Betty White on kõige selle taga, see l**s!”

Cher arvati surnuks just pärast seda, kui Margaret Thatcher suri ehk 2013.aasta aprillis. Lisaks tavainimestele läks õnge ka näiteks Kim Kardashian, kes säutsus koguni oma Twitteris: “Kas ma just kuulsin, et Cher suri ära? On see tõsi? Oh taevas!”

Britney Spearsi väidetav surm leidis aset 2009.aasta juunis, kui häkker sebis end sisse Britney Twitteri kontole ja väitis, et staar sai autoõnnetuses surma koos oma tollase peigmehe Justin Timberlake’iga. Spears ja Timberlake reageerisid ruttu ja lükkasid kuulujutud ümber.

Eminem arvati surnuks 2010.aasta mais, kuid intrigeeriv Facebooki postitatud foto ringlema hakkas. Kulutulena levinud pildil kujutati vähemalt 4 korda pussitatud räpparit ja asja ei vaigistanud isegi staari enda kinnitused, et temaga on kõik korras.

Lady Gagale pühendati 2012.aasta mais R.I.P Lady Gaga lehekülg, mis Twitteris väga kiirelt liikvele läks. Väljaanne Gossipcop lisas hagu, tituleerides Gaga tõeliselt insipireerivaks persooniks, mida paljud tollases kontekstis tõlgendasid valesti ja arvasid, et tegu on järelhüüdega.

Charlie Sheen võib küll olla endine narkomaan, alkohoolik ja elupõletaja, kuid üks asi, mida ta pole, on surnud. Global Associated News väitis, et Sheen suri 2010.aasta detsembris autoõnnetuses ning see, kes asja ümber lükkas, oli Denise Richards, kes kinnitas, et staar on elus ja terve ning teel külastama nende ühist tütart.

Jim Carrey langes sama väljaande ohvriks nagu Charlie Sheen, ainult selle vahega, et Carrey surma põhjuseks nimetati lennukatastroof, mitte lumelauaõnnetus. Kõik see leidis aset 2012. aasta oktoobris.

Tom Hanksi surmadaatumiks oli netipättide meelest 2006.aasta november, kui ta väidetavalt komistas ja kukkus Kanadas toimunud filmivõtetel kaljunukilt alla. Näitleja viibis küll selles riigis ning ka võtetel, kuid jäi täitsa ellu, nagu tõestavad kõik tema järgnevad linateosed.

Harrison Fordi peeti lahkunuks väga varsti pärast Michael Jacksonit ehk 2009. aastal. Väidetavalt suri ta Saint Tropez's jahi pardal. Staar ise oma elu või surnud olemist toona ei kommenteerinud, kuid arvata võib, et midagi head sealt oodata poleks olnud nagunii.

Paul McCartney on kõigi surmatüngade isa. McCartney teemal on nalja visatud juba 1966.aastast alates, mistõttu võib teda samahästi kui surematuks pidada. Viimane temp leidis aset 2012.aasta märtsis, kui Paul “jälle” suri ja kuna erinevalt varasematest aegadest, on meil nüüd Twitter ja muu arenenud online- ja sotsiaalmeedia, siis omandas see erakordselt laialdase mastaabi.

Justin Bieber on mõneti Paul McCartney vastand, ent oma lühikese elu jooksul saanud ta juba sama koguse surmateateid kui vanameister. Viimane selline nali leidis aset 2012.aasta märtsis ja ajas kõik fännid ja fännitarid endast välja. Samal ajal veetis kutt aega oma vanaisaga ja tegi oma tavalisi pättusi.

Selgitamaks sääraste uudiste tekkimise põhjust, siis selleks on reklaam, reklaam ja veelkord reklaam. Viraalselt levivate uudiste tootmise eesmärk on suurendada internetiliiklust lühiajaliselt mõnele konkreetsele sotsiaalmeedia lehele või internetisaidile. Seega ärge kunagi jagage ega “laikige” ühtegi surmapostitust, hoiab Online Threat Alerts.