Reede õhtul jagati kinos Kosmos Kuldse Plaadi nimelisi popmuusikaauhindu. Pärast kontserti jätkus muusikute ja kutsutud külaliste pidu kino väikeses saalis ning kandus hiljem üle Soho ööklubisse, kirjutab SL Õhtuleht.

Juba kinohoones kiskus pidu ülemeelikuks, kui laulja Tanel Padar endal riideid seljast üritas koorida, meeskolleegidele puusi nõksutades selga ronis ja valjult oma voodielu üksikasju valgustas.

Ansambli Caater liikmed Andrus Lang ja Kalle Kukk võtsid aga ette Anu Saagimi pappkujud. Ülemeelikus tujus mehed üritasid elusuuruses papp-Saagimiga koguni vahekorda astuda.

Ajakirja Kroonika ajakirjanik Stella K. Wadovsky nägi, kuidas Caatri üks liige haaras punases kleidis papp-Saagimi sülle, näperdas seda, hõiskas midagi segast ja virutas kuju pea ees suurde prügikasti. Soho ööklubis märkas Wadovsky, et Caatri-mehel oli kaasas teiselt papp-Saagimilt rebitud pead.

“Ta toppis mingisuguseid asju — need oli vist hambaorgid — Anule näkku. Läksin ta juurde ja küsisin: “Mida sa sellega teed?” Ta tuli mulle kallale ja tõukas mind. Ma olin tõesti hirmul,” ütles Wadovsky.

Pärast seda, kui Lang üritas kolleeg Meelis Kapstasele kallale minna, kutsus naine turvamehed, kes viskasid Langi ööklubist välja. Peagi oli mees aga peosaalis tagasi.

“Saan aru, kui vipisaalis on inimesed rõõmsad, tantsivad — ja ehk tõesti see pilt hakkas kedagi erutama. Kuid nad ei jätnud järele! Nad retsisid ja rebisid seda veel ööklubis!” sõnas seksisümboliks valitud Saagim nördinult. Saagim lubas sel nädalal politseile avalduse kirjutada, sest tema ja moekunstnik Aldo Järvsoo rõivafirmat reklaamivad pappkujud maksvat 6000 krooni.

“Ma olen väga kurb. Miks nad seda tegid? Kas see oli suunatud minu isiku või kaubamärgi Scandal Fashion vastu?” lausus Saagim.

Kalle Kukk tunnistas, et papp-Saagimiga hullamine oli “hetke huumoriteema”.

“See oleks võinud ükskõik mis kuju olla. Sealt ei tasu mingit isiklikku vaenu või viha leida. Oli tore üritus ja meeleolu oli ilmselt kõrge. Kui me midagi ära lõhkusime, maksame selle kinni ja probleemi ei ole!” ütles ta.

“Aga kui (Saagimil on) sellised probleemid, üritame need ilma politseita lahendada. Me vabandame isiklikult ta ees ja maksame kinni!”

“Ehk kõige põnevam, mis reklaamiga juhtuda sai, oli see, et ansambel Caater üritas sellega vahekorda astuda. Kuna Saagim oli seal elusuuruses, ei saa seda ometi pahaks panna, kui täisjõus eesti mehed Saagimile külge löövad! Kuna ta ise ei viitsinud kohale tulla, siis asi see papist Saagimgi!” sõnas Kuldsete Plaatide jagamise peo teinud meelelahutusfirma Secret Service juht Auris Rätsep.

“See oli popmuusikute pidu. Nende tähtpäev! Nende show! Andku jumala pärast täiega minna ja lasku kord aastas rihm lõdvaks! Kui Saagim tahab, et tema kuju popstaaride keskel on, pidanuks ta ka arvestama, et keegi tahab sellega mürada,” õigustas Rätsep juhtunut.