““Ühtelaulmine” õnnestus hästi,” ütleb Artur, kelle sõnul oli projekt mõeldud katsena, kas sellist mahukat ettevõtmist on üldse võimalik läbi viia.

“Tuli välja, et on. Tegime selle ka suhteliselt lollikindlaks, oli palju kompromisse. See, millest unistasin, ja see, millega lõpuks välja tulime, on nagu öö ja päev,” räägib ta ja lisab, et on väga õnnelik, et Elion selle hullumeelse ideega kaasa tuli. “See otsus tuli neilt tegelikult suhteliselt hilja.”

Talviku sõnul võib digilaulupeoga igati rahule jääda, kuid saab aru ka sellest, et osade inimeste arvates oleks võinud paljusid asju teisiti teha. “See on nii uudne asi ja selge see, et igal inimesel tekib oma ettekujutus. Ja kui see tegelikkusele siis täielikult ei vasta, tekibki selline nurisejate kamp.”

Talvik kinnitab, et osalejad jäid laulmisega väga rahule ning järgmine aasta on digilaulupidu plaanis korrata. “Huvi on suur. Arutame võimalust järgmiselgi aastal teha, kuid siis juba tehniliselt keerukamalt.”

Ta täpsustab, et kindlasti ei muudeta midagi keerulisemkas lauljate või platsiomanike seisukohalt — rohkem panustatakse hoopis serveritele, et laulupidu saaks jälgida igast maailma otsast, ilma, et ühendus katkeks. “Meil on plaanis teha “Ühtelaulmise” jaoks lausa eraldi IT-programm. See oleks alles tõeliselt innovatiivne,” on Talvik õhinal.

“Peamine idee on ju siiski korraldada sel päeval tore rahvalik üritus, ilus pidu, kus saavad kõik osaleda. Ja peamine on ka see, et projekt on kodanikualgatus, mitte mõni poliitiline aktsioon.”

Talvik tunneb rõõmu, et nii mõnigi välismaa laulukoht on järgmisel aastal ootamas. “Osad välismaal elavad eestlased saatsid meile ise lindid, kus nad kaasa laulsid. Ka kodumaistest laulukohtadest on vaid häid sõnu tulnud,” lisab Talvik, et järgmisel aastal kordamiseks on põhjust küll.