Nastja, see on nüüd juba sinu neljas teos. Kõigepealt tuli su inglite-raamat, siis kokaraamatud ja nüüd siis see. Miks nüüd siis armastus?

Vot, saatus on selline. Kõik juhuslik ja kõik mittejuhuslik. (Naerab) Ma proovisin teha nii, et see ramaat tooks nii palju kasu kui võimalik ja oleks praktilisest kasutatav. Kirjeldasin palju maagilisi retsepte,
sest minu meelest armastus ongi maagia.

Võiks ju olla! Ütle, kust su teadmised, mis siin kirjas on, pärinevad?

Kui kirjutan raamatut, siis mitte üksi, vaid koos ühe tüdrukuga. Tema intevjueerib mind ja kirjutab üles kõik, mida ütlen. Iga kord, kui ta midagi küsib, siis küsib ta ette - et järgmine kord räägime sellel ja sellel teemal. Küsin siis oma sisetunde käest, sest ma olen üsna noor ja erilist kogemust mul ei ole. Vastused tulevad kas lihtsalt ise või siis näen unenäos oma vanavanaema, kes annab mulle unenäo kaudu infot.

Nüüd, kus oled ka pereema ja tegeled kirjutistega, siis kas oled üldse veel aktiivne sensitiiv - kas võtad veel inimesi vastu või korraldad seansse?

Vastuvõtte mul pole, aga kui väga palutakse, siis proovin ikka aidata.

Kas tundub, et jäädki nüüd inimeste kaude ehk läbi raamatute aitamise juurde?

Ei tea, küll saatus näitab. Ma ise vaatan harva oma tulevikku ja elan, nagu tuleb.

Su raamatus on suurt tähelepanu pööratud just horoskoopidele. Kas armastus sõltub ikka niiväga tähtedest?

Tähemärkidest sõltub palju, aga iga inimene teab tavaliselt vaid oma esimest tähemärki ehk seda, mis tähtkujus oli Päike tema sünnihetkel. Aga on veel Marss ja Veenus, mis mõjutavad meie armuelu palju rohkem.

Jagad lahkelt ka armujookide retsepte. Kas pole ohtu, et mõni nendega endale häda kaela tõmbab või liiga kange teeb? Või teeb nimelt kangema, et kindla peale välja minna?

(Naerab) See pole must maagia. Meie maailma probleem on, et armastuse energia on üsna madal. See ei ole hea. Iga naine kasutas vanasti neid retsepte ja andis oma mehele, et kirg ja tuli nende vahel kestaks. Selles pole midagi halba! Aga nagu õige ravigagi, tuleb seda piiri ise tunnetada.

Kas oled neid ka ise kasutanud?

Jaa, muidugi, enda ja oma mehe peal. Talle meeldivad need joogid. Füüsilisel tasandil
selgitatakse seda nii, et see tasakaalustab hormoonide balanssi ja tõstab armastuse energiat. Iga armastuse jook mõjub nii, et see, kes on parasjagu seda joonu lähedal, selle suunas see mõjub.

Oma raamatus keskendud meeste ja naiste suhetele. Just praegu on väga aktuaalne samasooliste suhted ja kooseluseadus. Kas armastus on universaalne või milline on sinu seisukoht sel teemal?

Armastus ei ole universaalne. See, mis toimub, on sellest, et mehed on vähem mehelikud ja naised on vähem naiselikud. Need joogid tasakaalustavad selle balansi, mis peab olema.

Kuidas tunda ära oma elu armastus?

On vaja näha oma südamega. See on selline asi, et kui see juhtub, siis ei aja seda millegagi segamini. Usun, et ka see raamat muudab paljude naiste elu. Mulle on juba mitu naist, kes lugesid seda enne raamatu ilmumist, öelnud, et see juba mõjub.

Peagi on käes jaanipäev ja vanarahval oli välja mõeldud mitmesuguseid rituaale, et noored näeksid oma tulevast unes või kindlustaksid omale tulevaks aastaks kosjad. Kas neil uskumustel on põhi all?

Põhi on ja mõju on ka, aga kahjuks on jaanipäeval tänapäeval vaid üks traditsioon - hästi palju alkoholi juua.

Hetkel kütab üle maailma kirgi jalgpalli MM. Kas sinu mees vaatab seda ka ja on sinust mõnikord olnud abi mängu võitja ennustamisel?

Oi, ma ei ole sellega üldse kursis! Minu mees vaatab hoopis iluvõimlemist - talle meeldib naiste ilu rohkem. Aga ühte võin küll öelda: kui inimesed elavad südamest kaasa, siis sellel on mõju!

***

Lühikese jutuajamise ajal oli meie ümber kogunenud juba üpris tihe rahvasõõr, kes kõik olid tulnud Nastjat oma silmaga kaema, tere ütlema ja tema armastuse teemalist loengut kuulama. Kohe pärast intervjuud oligi käes aeg esitlusega pihta hakata.

Vaata pilte esitluselt: